Top 10 cele mai bune filme motivaționale

247626-1366x768
247626-1366x768

Orice film motivează, în felul său, dar fiecare are un fundal psihologic diferit și o incarcătură emoțională puternică. Iată care sunt cele mai bune 10 filme motivaționale, capodopere ale cinematografiei internaționale, scrie 1.Moneyball. Ecranizarea după cartea lui Michael M. Lewis a apărut în cinematografe în anul 2003. Povestea se centralizează asupra echipei de basebal din Oakland și directorul acesteia, Billy Beane. Scopul lui este să creeze o echipă de basebal capabilă să facă față concurenței, în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă.

2. Boiler Room. Filmul arată un mediu de afaceri corupt, bazat pe înșelarea clienților. Boiler Room este o cameră, care pare că “fierbe” de pasiuni, un loc teribil, care poate servi ca atmosferă de lucru doar pentru oamenii cu perspective paradoxale asupra vieții.

3. Yes man. Eroul principal se află într-o permanență stare de depresie și spune de fiecare dată „nu” prietenilor săi, când aceștia îl invită undeva. Numai că într-o bună zi, el încheie o înțelegere prin care trebuie să răspundă cu „da” la orice propunere.

4. Knockin’On Heaven’s Door. Soarta îi adună pe toți protagoniștii peliculei într-un spital, unde medicii le pun un diagnostic sumbru – moartea. Tuturor le-a mai rămas doar cateva ore de trăit. Evenimentele se desfășoară într-un ritm alert: ei fură o mașină cu un milion de mărci germane în portbagaj și fug din spital.

5. Pay It Forward.Imaginați-vă că îndepliniți o favoare importantă cuiva și îi cereți în schimb, să vă mulțumească prin a îndeplini o favoare altor trei persoane, care la rândul lor trebuie să mulțumească altor trei și tot așa mai departe, la nivel global, împrăștiind căldură și bunătate. Cât de reală poate fi această idee? Elev în clasa a șaptea, Trevor McKinney hotărăște să verifice aceasta începând lanțul faptelor bune.

6. Wall Street: Money Never Sleeps. După ce și-a încheiat contractul, fostul raider corporatist, Gordon Gekko, iese din închisoare într-o lume nouă, complet schimbată, în pragul unei crize financiare. El este un „dinozaur” ale cărui metode sunt deja învechite, iar reputația proastă nu-l ajută deloc. Pe el îl alege ca partener, tânărul trader Jacob Moore. Moore îi propune lui Gekko o înțelegere: el îl ajută să-și îmbunătățească relațiile cu fiica lui, cu care nu a mai vorbit timp de 11 ani și care îl acuză pe Gordon că e vinovat de sinuciderea fratelui său. În schimb, Gordon trebuie să o ajute pe prietena lui Jacob să urce în vârful scării financiare.

7. October Sky. Lansarea rachetei sovietice a creat o impresie puternică asupra lui Homer Hickam, din orășelul minier Coalwood din Virginia de Vest. Homer decide să-și construiască propria rachetă. Este ajutat de trei prieteni și de învățătoarea de la școală. Numai că tatăl lui Homer- un miner muncitor, îl vede pe fiul său continuându-i meseria și se împotrivește construirii rachetei.

8. The Intouchables. Bogatul aristocrat, Philippe, rămâne paralizat în urma unui accident nefericit. Din această cauză decide să angajeze un ajutor, numai că alege, în acest rol, cea mai nepotrivită persoană – tânărul locuitor de suburbie– Driss, care tocmai a ieșit din închisoare. În ciuda faptului că Philippe este imobilizat în scaunul cu rotile, Driss reușește să-i condimenteze rutina zilnică aducând spiritul aventurii în viața.

9. What Dreams May Come. După ce moare într-un accident auto, Chris Nielsen devine nemuritor. El încearcă să rămână alături de frumoasa sa soție Annie, care este muritoare. Cu ajutorul duhului, care îi este dat ca însoțitor, el începe să se obișnuiască cu noul mod de viață. Numai că soția sa, înnebunită de durere se sinucide și este izgonită în iad. El încearcă din răsputeri să o găsească, pentru a fi alături veșnic. Doar că nimeni nu a reușit până acum să salveze un suflet păcătos. Cu ajutorul prietenilor săi din Rai, Chris se angajează în cea mai periculoasă și chinuitoare călătorie din viața sa de după moarte.

10. The Pursuit of Happyness. Chris Gardner este tatăl unui băiețel de cinci ani și își educă singur copilul. Chris încearcă să-și facă fiul fericit. El lucrează ca vânzător, dar salariul nu-i permite să plătească întreținerea și sunt dați afară din apartament. Ajunși în stradă, tatăl se angajează ca specialist într-o companie, dar și acolo salariul este sub limita normalului. Însă Chris și-a jurat să-și crească fiul în ciuda greutăților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel