Testul care îţi spune când o să faci atac de cord sau accident cerebral

Potrivit unei noi descoperiri științifice, poate fi prezisă vârsta la care o persoană va suferi un atac de cord sau un atac cerebral.

Oamenii de știință au dezvoltat un calculator care poate prezice vârsta la care o persoană va suferi primul atac de cord sau primul accident cerebral, anunță Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie.

Calculatorul compară vârsta reală a unei persoane cu vârsta inimii, luând în considerare informații despre stilul de viață, inclusiv înălțime și greutate, potrivit ziare.com.

În timp ce dezvoltatorii proiectului susțin că are scopul de a-i determina pe oamenii care au nevoie să își schimbe stilul de viață chiar să o faca, criticii pun la îndoială eficiența sa. Medicii vor fi încurajați să le spună pacienților despre acest test, pentru a-i îndrepta spre un stil de viață sănătos.

Citește și: Simptome tăcute atac de cord. Care sunt acestea



Totuși, un expert este de părere că acest test îi poate speria pe oameni, ba chiar i-ar putea determina să ia medicamente pentru a preveni.

În cadrul testului, o persoană trebuie să introducă anumite date, inclusiv vârsta, înălțimea, greutatea, chiar și codul poștal, dar și valoarea tensiunii, să menționeze dacă a luat medicamente pentru tensiune arterială și nivelul colesterolului. Alte date necesare sunt legete de fumat, diabet, artrită reumatoidă, insuficiență renală cronica sau fibrilație atrială. Apoi trebuie să răspundă la câteva întrebări pentru a se crea un istoric medical al omului respectiv.

Folosind informațiile, calculatorul generează o vârstă a inimii, dar și cât de mult timp mai are persoana respectivă până când poate suferi un atac de cord sau accident cerebral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel