Simptome tăcute atac de cord. Care sunt acestea

Specialiștii avertizează că sunt câteva semne care te anunță că riști să suferi un infarct și cu cât le depistezi din timp, cu atât cresc șansele să-ți salvezi viața.

Durerea în piept, transpirația și oboseala extremă sunt doar câteva dintre simptomele atacului de cord. 

Oboseală

Medicii spun că aceasta este una dintre cele mai frecvente simptome întâlnite în special la femei. În timpul unui atac de cord, fluxul de sânge care ajunge la inimă se reduce, punându-se accent suplimentar pe mușchiul inimii, favorizând astfel apariția oboselii. Dacă ai vreo suspiciune, discută cu medicul cardiolog să vezi dacă nu ar fi indicat să faci o electrocardiogramă (EKG), pentru a verifica activitatea inimii.

Durere în spate, brațe și piept

Durerea în spate, piept sau oricare din brațe este adesea semnul unui atac de cord tăcut. Deoarece durerea, de cele mai multe ori nu este însoțită de durerea în piept asociată cu atacul de cord, cei mai mulți tind s-o ignore.

Scurtarea respirației

Dacă înainte urcai scările din bloc sau cele de la metrou fără probleme, dar acum te oprești mai des și tragi aer în piept pentru că ai senzația că nu poți să respiri, este posibil ca acest simptom să fie al unui atac de cord. Mai mult, dacă simți că nu ai aer imediat după ce te trezești, mergi la medic.

Arsuri la stomac

Dacă simți o arsură în stomac după un prânz greu, este posibil să nu fie ceva grav. Dar dacă durerea apare din senin și dacă nu te-ai mai confruntat cu aceasta înainte, nu mai amâna vizita la medic, pentru că e posibil ca acest simptom să semnaleze un atac de cord.

Stomac deranjat

Simptomele atacului de cord poate include și problemele cu stomacul, cum sunt greața sau vărsăturile. Indicat ar fi să nu amâni vizita la medicul specialist.

Citește și: Top MITURI "contagioase" din lume. Află care sunt

Durere în gât

Disconfortul inexplicabil în gât sau maxilar ori o senzație de apăsare în gât poate indica un atac de cord. Este important pentru persoanele cu diabet zaharat să acorde o atenție sporită acestor schimbări subtile.

Un sentiment general că ceva e în neregulă

O mare parte din pacienții care au suferit un atac de cord spun că înainte de infarct au avut sentimentul că ceva nu este în regulă. Dacă ai această impresie, cel mai bine este să fii prudentă și să consulți medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel