Teste Papanicolau gratuite, din 8 până în 12 aprilie, în Capitală

Centrul Medical Renaşterea din Capitală anunță că în perioada 8-12 aprilie, testul Babeş-Papanicolau poate fi făcut gratuit, unitatea fiind implicată într-un amplu program de prevenire a cancerului de col uterin, în condiţiile în care incidenţa maladiei în România este de 16 ori mai mare decât media europeană.

 Testul Babeş-Papanicolau reprezintă cea mai simplă investigaţie pentru identificarea modificarilor apărute la nivelul colului uterin, ce semnalează leziuni canceroase sau diferite infecţii care, netratate, pot degenera în cancer.

 "Testul poate fi realizat între orele 10.00 şi 18.00, cu programare la 0314.37.99.00", se precizează într-un comunicat.

Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură a fost înfiinţată în 2001, aducând pentru prima dată în atenţia publicului din România o problemă cu implicaţii majore în viaţa femeilor: cancerul de sân. În urma activităţii acesteia, guvernul României a acordat fundaţiei, în 2008, statutul de organizaţie de utilitate publică.

 Timp de 10 ani, Fundaţia Renaşterea, prin centrele sale medicale, a oferit femeilor din România peste 32.200 de investigaţii medicale gratuite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel