Tesla recheamă în service mii de modele Cybertruck. Accelerația se blochează: Când i-am dat drumul la frână, a pornit din nou cu accelerația la maxim/ VIDEO

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Tesla a rechemat în service peste 3.800 dintre modelele sale Cybertruck în urma unor plângeri conform cărora pedala de accelerație riscă să se blocheze.

 

 

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a contactat producătorul auto, fondat și condus de Elon Musk, în legătură cu această problemă la începutul săptămânii.

Totul a început după ce a ieșit la iveală un videoclip, pe platforma X a miliardarului și pe TikTok, care arată cum un capac de cauciuc atașat la accelerație se poate desprinde, imobilizând pedala.

De atunci, acesta a fost vizionat de milioane de ori pe ambele platforme.

Tesla a oprit temporar vânzările și livrările după ce a fost contactată de NHTSA.

Autoritatea de reglementare a declarat că un total de 3.878 de Cybertrucks au fost afectate de rechemarea în service.

Tesla a început livrările camionetei sale electrice Cybertruck la sfârșitul anului trecut, după o întârziere de doi ani din cauza problemelor de producție și a constrângerilor legate de aprovizionarea cu baterii.

Mărturia unui proprietar care a filmat și demonstrat problema a ajuns virală

Producătorul de vehicule electrice va înlocui sau va repara gratuit ansamblul pedalei de accelerație, iar proprietarii vor fi notificați prin intermediul unor scrisori trimise prin poștă în luna iunie, a precizat NHTSA.

Proprietarul Cybertruck, Jose Martinez, a povestit pentru NBC News cum conducea noul său Cybertruck de doar șase zile pe circuitul local din sudul Californiei, când mașina a început să accelereze singură.

El a spus: "În momentul în care i-am dat drumul la frână, a pornit din nou cu accelerația la maximum. Aveam spațiu unde puteam să-mi dau seama ce se întâmplă. Nu era o situație în care să fie mașini în fața mea sau o clădire sau un copac".

Ulterior, el a filmat videoclipul care a devenit viral pentru a demonstra problema și a spus că a efectuat o remediere temporară prin simpla îndepărtare a capacului de cauciuc de pe pedală.

"În afară de asta, este o mașină construită destul de bine", a continuat Martinez.

"Știu că spunând 'în afară de asta' face să pară că nu este ceva major, și este. Pentru că este o mașină atât de masivă și are o cantitate atât de mare de putere, simt că lucrurile în ceea ce privește siguranța trebuie să fie cu prioritate abordate și reparate", a adăugat el, conform Sky News.

VEZI VIDEO AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel