Televizorul care funcţionează fără telecomandă

Nu de puţine ori vi s-a întâmplat să pierdeţi telecomanda televizorului. Acum nu trebuie să vă mai îngrijoraţi din această cauză. Cel puţin aşa ne asigură compania israelianăPractic, trebuie doar să ridicaţi braţul în direcţia televizorului ca şi cum aţi avea o telecomandă invizibilă. Şi totul fără să aveţi niciun microcip sau senzor implantat în piele. Plus de asta, televizorul care are un software de recunoaştere a gesturilor ar putea să vă citească mişcările şi să acţioneze fără ca dumneavoastră să tastaţi vreun buton. Puteţi controla televizorul de pe canapea de  la o distanţă de până la cinci metri.

Compania speră ca până la finaul anului 2012 să pună în vânzare primul smartphone care să fie controlat  de mişcările utilizatorului, fără nicio atingere.  XTR3D utilizează camere obişnuite 2D (webcam de la laptop sau camere de la smartphone) pentru a extrage o imagine 3D (din 2D). Purtătorul de cuvânt de la compania israeliană spune că tehnologia are aceleaşi avantaje pe care le are 3D-ul, dar nu şi aceleaşi dezavantaje. Aşadar, poate funcţiona în  lumină diurnă, este mult mai ieftină şi utilizează mai puţină energie. Mai mult decât atât, poate fi instalată pe orice aparat electronic şi sunt accesibile tuturor.

Potrivit BBC, in afară de televizoare, protipurile existente includ un computer care permite utilizatorilor să avanseze într-o aplicaţie PowerPoint doar cu o simplă mişcare din mână. De asemenea, compania promite şi crearea unui GPS care poate fi controlat fără nicio atingere, în timp ce conduceţi maşina.

Tehnologia este considerată de mulţi specialişti cea mai importantă evoluţie în interfaţa om-maşină de la apariţia primului mouse până astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel