Țăndărică, atac dur la Nicu Kovaci, după 50 de ani de la constituirea trupei Phoenix

tandarica
tandarica

Scandal în trupa Phoenix, cea mai longevivă trupă românească. Spectacolele dedicate sărbătoririi a jumătate de secol de activitate, unde, din vechea trupă nu mai apare decât Nicu Covaci, au fost aspru criticate de către vechii membrii ai formației, Ovidiu Lipan Ţăndărică și Josef Joschi Kappl, aceștia apreciindu-le ca fiind doar nişte "şuşe ordinare".

După ce fanii trupei Phoenix au fost dezamăgiţi să constate că la spectacolele aniversare dedicate împlinirii a 50 de activitate ai trupei, din vechea formație nu mai apare decât Nicu Covaci, Ovidiu Lipan Țăndărică a declarat pentru Liberatea că motivele pentru care s-ar fi restras din Phoenix ar fi fost altele decât cele legate de ordin financiar, cum se zvonise. “Mi-e frică să nu se prăbuşească Pasărea, mi-e teamă să nu cadă într-un ridicol de care unii nu sunt conştienţi. În acest moment se pierde esenţialul, spiritul Phoenix. Acum e o formaţie pe care a făcut-o Nicu, e mai mult de cover-uri, iar acest lucru nu-l înţeleg. Are dreptate fostul meu coleg Josef Joschi Kappl când susţine că aceste concerte Phoenix au ajuns nişte şuşe ordinare. Nu am absolut nici o bucurie să iau parte la concert în formula actuală, sunt mult prea mulţi invitaţi, nu mai este soundul care îmi place. Concertul în formula asta nu mă avantajează din punct de vedere muzical, prefer să mă ocup de proiectele mele muzicale”, a declarat Ţăndărică.

Declarația lui Ovidiu Lipan Țăndărică a succedat celei a lui Josef Joschi Kappl, care a slujit această trupă timp de 38 de ani: “La concertele de luna aceasta s-a cântat numai din amintiri, fără pregătire. Banii care trebuiau investiţi în pregătirea spectacolelor îi băga şeful în buzunar, socotindu-i bani proprii. Nu mă miră faptul că Ovidiu Lipan, cel mai devotat dintre instrumentişti, a refuzat să participe la acest concert haotic. După părerea mea, aniversarea Phoenix 50 nu reprezintă altceva decât o celebrare personală a lui Covaci cu scopul meschin de a stoarce ultimii bani din numele acestei mari legende Phoenix, nume pe care acesta l-a ruinat!”, a declarat Josef Joschi Kappl, supărat că Nicu Covaci se pretinde singurul căruia i se cuvin meritele pentru capodopere precum “Cei ce ne-au dat nume”, “Mugur de fluier”, “Cantafabule”. “Săraca pasăre Phoenix are aripile cam sfâşiate. Expresia ei nu dă impresia de renaştere, ci de reanimare”, a mai afirmat Josef.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel