Sunt țigările electronice mai bune pentru sănătatea ta? Ce părere au specialiștii

A man smoking an electronic cigarette
A man smoking an electronic cigarette

Dacă nu ați auzit deja, țigările electronice au câștigat simpatia multor fumători din întreaga lume. De la celebrități de la Hollywood la vecinii de lângă tine, cu toții susțin că au renunțat la fumat cu ajutorul unei țigări electronice.

Dar sunt acestea într-adevăr o alternativă mai sănătoasă și mai ieftină pentru țigările din tutun? Te pot ajuta să renunți la fumat? Creatorii și utilizatorii acestor produse susțin că te poți bucura de plăcerea de a fuma mai ieftin și mai sănătos, fără mirosuri neplăcute, fără fumat pasiv sau substanțe cauzatoare de cancer. Cu aceste convingeri puternice, am decis să „demascăm” țigările electronice pentru cititorii noștri.

Câteva dintre beneficiile pe care se spune că le-ar oferi tigara electronica:

- fără tutun, gudron, monoxid de carbon sau scrum

- concentrația de nicotină poate fi selectată în funcție de preferințele utilizatorului

- costurile lunare cu țigările electronice pot fi chiar și cu 70% mai mici decât costurile lunare cu țigările obișnuite

- fără mirosuri neplăcute

- fără dinți îngălbeniți

- disponibile în mai multe arome

- fără fumat pasiv

Ce spun experții

Ne-am decis să vedem ce părere au experții în medicină, recunoscuți la nivel internațional, despre țigările electronice, iar rezultatele au fost surprinzătoare. De fapt, Dr Joel Nitzkin, președinte Tobacco Control Task Force, AAPHP Asociația Americană a Medicilor de Sănătate Publică, a concluzionat: „Dacă am convinge toți fumătorii din SUA să renunțe la țigările obișnuite în favoarea celor electronice, am putea reduce numărul morților de la mai mult de 400.000 la aproape 400.”

S-a vehiculat, de asemenea, ideea că folosind o țigară electronică, nu există practic niciun risc de a face cancer. Aceste concluzii provin de la studii care arată că nicotină din țigara electronică este la fel de dăunătoare pentru sănătatea ta ca și cofeina. Prejudiciul real la țigările obișnuite, vine de la fumul de tutun, precum și de la mii de substanțe chimice adăugate suplimentar.

Patru medici foarte cunoscuți, de la show-ul popular „The Doctors” („Medicii”), au studiat, de asemenea, țigara electronică și au prezentat-o ca fiind unul dintre cele top 10 tendințe cheie în domeniul sănătății. „Dacă ești unul dintre milioanele de oameni dependenți de fumat, poate există în cele din urmă o speranță pentru tine – țigara electronică. Aceasta vă oferă nicotină, dar nu vă oferă celelalte 4000 de substanțe chimice cauzatoare de cancer.” – Dr. Travis Stork de la “The Doctors”.

Unde poți fuma țăgară electronică

Am aflat, totodată, că țigara electronică este permisă în majoritatea locurilor publice. Datorită lipsei fumatului pasiv, fumătorii pot folosi țigara electronică în baruri, restaurante, mall-uri și chiar în avioane. Mulți utilizatori de țigări electronice au primit, de asemenea, permisiune specială din partea angajatorilor lor pentru a folosi aceste produse la locul de muncă.

Potrivit statisticilor, în SUA există peste 2,5 milioane de oameni care au renunțat la fumat cu țigara electronică, în Marea Britanie 700.000, iar în Germania în jur de un milion. În România există câteva zeci de mii de fumători care au renunțat la țigările obișnuite în favoarea celor electronice. Pe internet, am găsit o mulțime de povești provenite de la acești oameni, care se declară de-a dreptul încântați de aceste produse și care se mândresc cu faptul că au reușit să treacă la un stil de viață mai sănătos.

Experții în medicină sunt de părere că țigările electronice vor deveni cât de curând alegerea numărul 1 pentru fumătorii care doresc să aibă un stil de viață mai sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel