"Sunetul Muzicii". O jumătate de veac de la lansare

Crişan Andreescu / 24 dec 2017 / 19:04 Salveaza PDF Comentarii

În ajun de  Crăciun,  PRO Cinema a reluat una din capodoperele cinematografiei, Sunetul muzicii, peliculă distinsă cu cu cinci premii Oscar, care  a fost realizată în decoruri naturale, în  Salzburg, iar locurile de filmare devenind ulterior  obiective turistice importante.

"Sunetul Muzicii", cu Julie Andrews şi Christopher Plummer, a fost, multă vreme, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile industriei de la Hollywood.

Actorii din distribuţia filmului "Sunetul muzicii/ The Sound of Music" s-au reunit pentru prima oară, după 45 de ani, în luna octombrie a anului 2010, în emisiunea celebrei realizatoare de televiziune Oprah Winfrey.

Atunci, Julie Andrews, Christopher Plummer, Charmian Carr (Liesl) şi actorii care au interpretat rolurile celorlalţi şase copii ai familiei von Trapp au povestit o serie de întâmplări petrecute în timpul filmărilor pentru acest lungmetraj, turnat în 1965, dar şi aspecte din vieţile lor de după acest lungmetraj, devenit unul dintre cele mai populare musicaluri realizate în istoria cinematografiei.

[citeste si]

Julie Andrews a interpretat rolul călugăriţei neastâmpărate devenite guvernanta Maria, iar Christopher Plummer a jucat rolul rigidului căpitan von Trapp, care îşi conduce familia în Austria cu puţin timp înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

"Sunetul muzicii" a câştigat cinci premii Oscar în 1966, inclusiv pentru cel mai bun film, iar coloana sonoră, care include cântece celebre precum "My Favourite Things" şi "Edelweiss", este una dintre cel mai bine vândute din toate timpurile, fiind premiată cu 12 discuri de platină.

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23