Suma uriașă dată de prințul Harry pentru renovarea casei

Renovarea noii reşedinţe a prinţului Harry, a soţiei lui, Meghan şi a fiului lor, Archie, a costat bani frumoși. Suma uriașă.

Renovarea noii reşedinţe a prinţului Harry, a soţiei lui, Meghan şi a fiului lor, Archie, a costat 2,4 milioane de lire sterline (2,7 milioane de euro), conform raportului referitor la cheltuielile anuale ale familiei regale publicat marţi, relatează AFP.
"Infrastructura învechită a fost înlocuită pentru a garanta viitorul pe termen lung al proprietăţii" care datează de la începutul secolului al XIX-lea, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Michael Stevens, responsabil cu gestionarea cheltuielilor regale.

Lucrările de renovare, desfăşurate pe o perioadă de şase luni, au permis reunirea într-o singură reşedinţă a celor cinci unităţi care constituie Frogmore Cottage, aflată pe domeniul Castelului Windsor, la aproximativ 40 de kilometri vest de Londra. În total, casa regală britanică a cheltuit 67 milioane de lire sterline (74,9 milioane de euro) din cele 82 milioane de lire sterline primite (91,9 milioane de euro) de la Trezoreria Regatului Unit al Marii Britanii.

Renovarea Palatului Buckingham

Michael Stevens a declarat că suma de 15 milioane de lire rămasă necheltuită în acest an (17 milioane de euro) este rezervată pentru lucrările viitoare de la Palatul Buckingham, a cărui renovare a început în 2018 şi care va dura zece ani. Profiturile generate de patrimoniul Coroanei, "Crown Estate", sunt cedate Trezoreriei britanice, conform unui acord încheiat în 1760. În 2018-2019, acestea s-au ridicat la suma de 345,5 milioane de lire sterline (386 milioane de euro).

În schimb, Trezoreria plăteşte o subvenţie pentru acoperirea cheltuielilor anuale ale Reginei, numită "Sovereign Grant", care corespunde unui procent de 15% din profituri. Începând cu anul 2018, familia regală a primit 10% în plus pentru a acoperi lucrările de renovare a Palatului Buckingham.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel