Studiu căsătorie. Informaţii de la 800.000 de persoane din întreaga lume, analizate

În urma unui studiu publicat în Jurnalul de Neurologie, Neurochirurgie și Psihiatrie, s-a descoperit că a fi singur pentru tot restul vieții ar putea crește riscul de a dezvolta demență cu 42%, comparativ cu persoanele căsătorite, scrie The Independent.

De asemenea, şi persoanele care au rămas văduve sunt expuse unui risc mai mare.

Cercetătorii de la University College din Londra au analizat rezultatele din 15 studii separate, toate explorând corelația dintre riscul de demență și starea civilă. Prin combinarea rezultatelor din cele 15 studii, cercetătorii au reușit să analizeze date de la peste 800.000 de persoane din întreaga lume.

Potrivit doctorului Laura Phipps de la Alzheimer Research UK, căsătoria vine la pachet cu o serie de beneficii pentru sănătate. „Cuplurile căsătorite pot încuraja obiceiurile sănătoase, pot avea grijă de sănătatea partenerului şi oferi un sprijin social important", a spus Laura Phipps.

Unul dintre cercetătorii studiului a precizat că un stil de viață sănătos poate avea un impact direct asupra sănătății mintale.

[citeste si]

Căsătoria și îngrijirea pe care partenerii şi-o oferă reciproc pot contribui la reducerea riscului de îmbolnăvire psihică ulterior în viață, au concluzionat cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel