Urmărește emisiunea live


STUDIU. 2.500 de femei au participat. Rezultate uimitoare

Potrivit unui studiu realizat de Universitățile din Exeter și Leicester, femeile care fac exerciţii fizice intense timp de 60-120 de secunde pe zi au o densitate osoasă mai bună cu 4% faţă de cele care fac exerciţii sub un minut. La studiu au participat 2.500 de femei.

După vârsta de 30 de ani, oamenii tind să piardă mai multă masa osoasă decât câștigă, iar cu cât densitatea osoasă este mai mare, cu atât este mai mică probabilitatea apariției osteoporozei. De asemenea, există şanse mai mici de a dezvolta fracturi osoase la vârste înaintate.

Potrivit Fundației Internaționale pentru Osteoporoză, o zecime dintre femeile în vârstă de 60 de ani sunt afectate de osteoporoză. În plus, una din trei femei cu vârsta peste 50 de ani și unul din cinci bărbați de aceeași vârstă vor suferi de fracturi osteoporotice.

The Independent notează că nu este primul studiu care sugerează că oamenii îşi pot îmbunătăți drastic starea de sănătate cu un exercițiu de doar un minut. La începutul acestui an, cercetătorii de la Universitatea McMaster au descoperit că 60 de secunde de exerciții intense, cu pauze de 20 de secunde, ca parte a unui antrenament de zece minute, sunt la fel de eficiente ca un antrenament de 45 de minute.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel