Spectacolul Solaris, după Stanislaw Lem, premieră în România, la Teatrul Excelsior / video

Teatrul Excelsior anunță premiera oficială în România a spectacolului Solaris, o dramatizare de David Greig după romanul lui Stanisław Lem.

Ce căutăm, de fapt, în exteriorul nostru, ce lume ideală sperăm să găsim și care sunt lucrurile din noi de care fugim? Cine suntem atunci când ne confruntăm cu fricile noastre cele mai adânci?

Teatrul EXCELSIOR prezintă pe 17 și 18 martie 2023, de la ora 19:00, premiera oficială a spectacolului Solaris – dramatizare de David Greig după romanul omonim de Stanisław Lem, în regia lui Bobi Pricop.

O producție spectaculoasă care îmbină prezența actorilor cu elemente hi-tech și mecanisme scenice complexe pentru a evoca atmosfera suprarealistă a planetei-ocean.

Pentru prima dată pe scena unui teatru din România și la numai trei ani de la premiera sa absolută la Royal Lyceum Theatre din Edinburgh, Solaris vi se dezvăluie la Teatrul EXCELSIOR, într-o versiune scenică percutantă și revelatoare: un thriller psihologic science-fiction care vă va confrunta cu întrebările esențiale ale umanității.

Bobi Pricop: „Dramatizarea lui Greig reușește să surprindă mult mai puternic umanitatea din romanul lui Lem – mi se pare că ne introduce spectaculos în acest spațiu copleșitor al planetei vii, în care exploratorii devin, până la urmă, cei observați. Pe Solaris, nu dimensiunea extra-terestră fascinează, ci mintea umană și toate zonele ei oarbe, amintirile, traumele pe care le ducem cu noi până în spațiu și dincolo de el; o singurătate care devine copleșitoare, în prezența atâtor umbre ale trecutului și a atâtor proiecții ale viitorului.”

Solaris orbitează în jurul unei teme esențiale a umanității: nevoia de a fi iubit. Spectacolul semnat de Bobi Pricop la EXCELSIOR este o pledoarie pentru conexiune autentică și, totodată, o invitație de a transcende misterele universului pentru a elucida enigmele propriului subconștient.

Bobi Pricop: „Mi se pare valoros la orice experiență teatrală faptul că îi poate transforma pe spectatori în vizitatori ai unei planete noi, unde să (se) observe; să intre în această convenție în care o lume SF poate fi experimentată ca o trăire personală, provocând reacții, răspunsuri sau întrebări noi, în care un ocean fantastic îți poate dezvălui câte puțin despre tine.”

Solaris – premieră: 17 și 18 martie. Următoarele reprezentații: 12 și 13 aprilie.

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma bilet.ro și de la Casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.

Detalii: www.teatrul-excelsior.ro.

Solaris este cea de-a cincea din seria producțiilor care vor avea premiera până la finalul acestei stagiuni la Teatrul EXCELSIOR.

Solaris

de David Greig

dramatizare după romanul omonim de Stanisław Lem

traducerea și adaptarea: Andrei Dósa

Distribuția:

Kelvin – Camelia Pintilie

Ray – Bogdan Nechifor

Snow – Mircea Alexandru Băluță

Sartorius – Oana Predescu

Gibarian (înregistrare video) – Florin Piersic Jr.

Copilul – Eva Maria Ghimpețeanu / Astrid Ghițescu / Greta Rădulescu

Regia: Bobi Pricop | Scenografia: Oana Micu | Muzica originală: Eduard Gabia | Lighting design:

Costi Baciu | Video design: Les Ateliers Nomad | Cinematography: Iustin Șurpănelu | Producător

delegat: Vasea Blohat | Regizor tehnic: Viorel Stemate | Asistent de regie & stage management:

Octavian Szalad

Recomandat: 12+

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel