Slove Muscelene a ajuns la ediția XI – o dezbatere profesională despre viitorul educației

În perioada 18-19 iulie 2019, la Câmpulung Muscel, are loc cea de-a XI-a ediție a simpozionului Slove Muscelele. Devenită deja o tradiție, întâlnirea poartă amprenta organizatorică a doamnei prof. dr. ing. Doina Banciu, director general al Institutului de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu”.

Evenimentul se bucură de prezența reprezentanților Academiei Oamenilor de Știință din România, Ministerului Culturii și Identității Naționale, Ministerul Cercetării și Inovării, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, dar și reprezentanți ai administrației locale, specialiști ai mediului academic și de cercetare, precum și specialiști din instituții de învățământ și cultură.

„Sunt convinsă că subiectele ce vor fi discutate intens în aceste două zile, vor fi legate de noile competențe în ceea ce privește gestionarea informației în format fizic și digital. De asemenea, redefinirea statutului de bibliotecar (cybrarian și metadata librarian), limitele pe care Directiva Europeană le impune referitor la datele cu caracter personal și ce impact au în relația cu cititorii. Lacunele legislative referitoare la drepturile de autor ale conținuturilor digitale și provocările legate de descrierea obiectului digital dar și absența unor certitudini privind efectele asupra sistemului neuromotor și a capacității de concentrare pe care le are utilizarea terminalelor inteligente încă de la 4 ani. Pe scurt, ce securizăm, cum securizăm, fără a avea impact negativ asupra creativității și dezvoltării noilor generații. Acestea sunt întrebări legitime pe care le ridica tema simpozionului din acest an „Securitatea informației digitale în secolul XXI”. - a declarat conf. univ. dr. Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Carol I.

La această ediție n-au lipsit nici directorii generali ale celor mai prestigioase biblioteci din țară: Cornel Lăpădatu - Biblioteca Academiei (București), Carmen Mihaiu - Biblioteca Națională a României (București), Sorina Stanca - Biblioteca Județeană „Octavian Goga” (Cluj), Daniel Nazare - Biblioteca Județeană „George Barițiu“ (Brașov) și Silviu Borș – de la Biblioteca Județeană „Astra“ (Sibiu).

În cadrul dezbaterii, organizatorul acestei manifestări, doamna prof. dr. ing. Doina Banciu, director general al Institutului de Cercetări Avansate Interdisciplinare „Constantin Angelescu”, a accentuat importanța informației și informaticii în secolul XXI.

De asemenea, domnia sa, a premiat cei 12 elevi de la Colegiul Național „Dinicu Golescu”. Aceștia au participat la competiția de robotică First Take Challange, care a avut loc la Detroit, SUA, de unde s-au intors obținând cu succes locul 5 și fiind cea mai bună echipă „non american”, arată un comunicat BCU Carol I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel