Sinuciderile, mai frecvente în rîndul femeilor care au pisici

Prezenţa pisicilor în casă creşte riscul de sinucidere printre femei
Prezenţa pisicilor în casă creşte riscul de sinucidere printre femei

Parazitul T. gondii viețuiește în litiera pisicii şi este capabil să provoace modificări ascunse în creierul feminin care împing la suicid, se spune în raportul profesorului doctor Teodor Postolache de la Universitatea Centrului Medical din Maryland, Statele Unite. 

Oamenii de știință au dezvăluit cu ceva timp în urmă că dacă o femeie însărcinată se infectează cu T. gondii, există posibilitatea ca bebelușul să se nască mort în cazul în care parazitul este transmis fetusului, menționează ABC News.

Totuși, ultimele cercetări la care au participat 4500 de femei au arătat că se produs schimbări și la nivelul creierului. După calculele lui Postolache, infectarea cu T. gondii mărește riscul de suicid cu 1,5 ori. Aproape o treime din populație este infectată cu T. gondii. Majoritatea persoanelor nici nu bănuiește acest lucru deoarece nu există simptome. În același timp, parazitul poate fi depistat în orice parte a organismului, de la creier până la mușchi și intestine. De asemenea, acesta intervine și în activitatea circuitelor neurologice, ceea ce poate provoca frică și depresie.

La acest moment, nu există nici un antibiotic care să combată parazitul T. gondii sau medicamente care să trateze creierul afectat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel