Sepsi, cea mai în formă echipă din România. A învins-o pe FC Argeş cu 4-0

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Sepsi OSK a învins-o pe FC Argeş cu 4-0 în etapa a doua, confirmând forma bună din startul de sezon. 

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a învins-o pe FC Argeş cu scorul de 4-0 (0-0), duminică, pe teren propriu, într-un meci din etapa a doua a Superligii de fotbal.

Gazdele au avut un debut fulminant de repriză secund, cu trei goluri marcate în decurs de un sfert de oră, prin Cosmin Matei (49 - penalty), după un henţ comis de Mike Cestor, prin Bogdan Mitrea (60), după o lovitură liberă executată, şi Marius Ştefănescu (63), lansat în careu de Cosmin Matei. Cătălin Golofca (80) a închis tabela, cu o lovitură de cap, după ce Vitalie Damaşcan şutase în transversală.

Prima repriză a fost destul de echilibrată, oaspeţii fiind cei care au avut cele mai mari ocazii, prin Alexandru Işfan (7) şi Dorian Bertrand (45+2), scrie Agerpres.

În repriza secundă, argeşenii au mai avut două şanse notabile, prin Işfan (79, 84), dar şi Sepsi OSK a mai trecut pe lângă gol prin Damaşcan (90).

Meciul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Argeş s-a desfăşurat fără asistenţa sistemului video de arbitraj (VAR), din cauza imposibilităţii de a deplasa în timp util echipa care deserveşte acest sistem la stadionul din Sfântu Gheorghe. LPF a precizat că motivul este reprezentat de programarea meciurilor campioanei României, CFR Cluj, din Europa Conference League, în zilele de joi 21 iulie şi miercuri 27 iulie, fapt care a determinat schimbări inerente în programul etapei a 2-a din Superligă.

ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - FC Argeş 4-0 (0-0), Arena Sepsi OSK - Sfântu Gheorghe
Au marcat: Cosmin Matei (49 - penalty), Bogdan Mitrea (60), Marius Ştefănescu (63), Cătălin Golofca (80).
Arbitru: Viorel Nicuşor Flueran (Craiova); arbitri asistenţi: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava), Marius Badea (Râmnicu Vâlcea); al patrulea oficial: George Cătălin Găman (Craiova)
Observatori: Vasile Bratu (Slobozia) - CCA, Ioan Mironaş (Piatra Neamţ) - LPF

Sepsi OSK a răsturnat tabela cu Olimpija Ljubljana, în Conference League

Formaţia condusă de Cristiano Bergodi a reuşit să se impună cu 3-1 după ce în minutul 4 al întâlnirii era condusă cu 1-0. Oaspeţii au reuşit să înscrie prin tânărul Svit Seslar, care l-a învins cu capul din capul din colţul careului de 6 metri pe portarul Roland Niczuly. După deschiderea scorului, câştigătoarea Cupei României a început să preseze din ce în ce mai mult, ratând ocazii prin Bălaşa (minutul 18), Ion Gheorghe (21) şi Păun (31).

Dar prima şansă cu adevărat importantă de a egala i-a aparţinut lui Bălaşa, cel care în minutul 34 a trimis cu capul de la aproximativ 11 metri, dar mingea a fost respinsă de un fundaş advers de pe linia porţii.

A fost apoi rândul lui Mario Rondon să treacă pe lângă gol, în minutul 44 mingea trimisă de el tot cu capul lovind bara transversală. Sepsi OSK a continuat să atace şi în minutele de prelungire, iar insistenţa a dat roade, Mihai Bălaşa reuşind să obţină o lovitură de la 11 metri după un fault al lui David Sualehe, care a fost şi avertizat cu cartonaş galben. Marius Ştefănescu a executat lovitura de pedeapsă, dar mingea a fost respinsă în faţă de portarul Matevz Vidovsek.

Ştefănescu a avut însă reacţie şi a reuşit în cele din urmă să trimită mingea în plasă din 4 metri aducând egalarea (45+4). Repriza a doua a început în aceeaşi notă de dominare a celor de la Sepsi, primele şanse de a prelua conducerea pe tabelă fiind semnate de Golofca. Mai întâi în minutul 46, când mingea sa trimisă de el a trecut puţin peste poartă, iar 4 minute mai târziu şutul său a fost respins în corner de portar.

Olimpija Ljubljana a renunţat aproape definitiv la acţiunile ofensive, rezumându-se la apărare. Însă chiar şi aşa, Sepsi a reuşit să creeze pericol aproape la fiecare acţiune a sa. În minutul 66, formaţia covăsneană a beneficiat de al doilea său penalty obţinut de Alexandru Tudorie. Acesta a fost faultat în careu din postura de ultim apărător de Svit Seslar, care a primit cartonaşul roşu. Sepsi OSK nu a reuşit însă să preia conducerea.

Portarul sloven Matevz Vidovsek a apărat şi al doilea penalty al meciului, respingând în lateral şutul slab al lui Alexandru Tudorie. Cu un om în plus, câştigătoarea Cupei României a continuat să preseze, Damaşcan (76) şi A. Dumitrescu (77) ratând la rândul lor ocazii importante. Golul de 2-1 a venit în minutul 84 în urma unui corner de pe partea dreaptă. Andres Dumitrescu a prelungit cu capul la colţul lung, iar Nicolae Păun din plonjon a reuşit să trimită cu capul în plasă. Scorul final a fost stabilit în minutul 90+3 prin autogolul lui Mateo Karamatic, care a trimis cu genunchiul în proprie poartă o centrare a lui Cosmin Matei. Manşa secundă este programată la Ljubljana, în 28 iulie, de la ora 20:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel