Secretul vieții lungi a grecilor din Ikaria, CONFIRMAT de prof. dr. Vlad Ciurea. Orele la care creierul funcționează la maximum

foto ilustrativ pixabay Ivan Pais
foto ilustrativ pixabay Ivan Pais

Prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre un obicei pe cât de banal, pe atât de sănătos, pe care-l regăsim și în lista cercetătorilor care au analizat longevitatea grecilor din Ikaria. 

Insula grecească Ikaria a devenit o curiozitate a lumii, fiind unul dintre cele cinci locuri de pe planetă unde localnicii trăiesc peste speranța de viață. Aici, oamenii locului ajung cu ușurință la 100 de ani. La 90 de ani, ei sunt sănătoși și cu o condiție fizică bună. Astfel, au stârnit curiozitatea specialiștilor din lume, care, în urma cercetărilor, au constatat sunt mai multe elemente cheie care susțin longevitatea ikarienilor: 

- condiție fizică bună, datorită exercițiilor zilnice prin munca manuală și viața rurală, precum și datorită plimbărilor zilnice, plimbări care includ urcarea pe munte. 

- odihna la amiază este esențială pentru ikarieni. Ei dorm puțin la orele amiezii, ceea ce s-a dovedit că îmbunătățește funcția inimii. 

- dieta mediteraneană, combinată cu produse proaspete și naturale, consumate pe insulă. Sunt incluse legumele, fructele, peștele, uleiul de măsline, mierea locală și, desigur, faimosul vin roșu. Studiile arată, de asemenea, că un factor care contribuie la longevitatea ikarienilor este reprezentat de consumul de cafea grecească și de ceai de munte, antioxidanți-cheie pentru organism. 

- folosirea cât mai puțin posibil a medicamentelor. 

- activitatea sexuală, chiar și la vârste înaintate. 

- legăturile familiale și sociale puternice. 

- ritmul relaxat al vieții, fără anxietate sau stres, precum și o atitudine foarte optimistă.

Vezi mai mult aici: O INSULĂ din GRECIA, unul dintre cele mai sănătoase locuri de pe Pământ. Aici oamenii ”uită să moară”. Trăiesc SĂNĂTOȘI chiar și la o sută de ani. Care e secretul lor

Prof. dr. Vlad Ciurea a confirmat, la Antena 3, în emisiunea ”Voi cu Voicu”, din punct de vedere medical, beneficiile unui obicei simplu: odihna la amiază. Organismul nostru ar fi conceput în acest sens. 

”Pe ceasul biologic, organismul trebuie să lucreze și să se odihnească. Este foarte interesant ce s-a constatat. Primul organ care pleacă (n.r. se ”trezește”), la 1-2 noaptea- nici n-aveți idee! - ficatul, căile biliare. Se pare că se trezesc primele, încep să funcționeze. Urmează plămânii, apoi colonul, urmează o parte a corpului, mai intimă, testosteronul e la maximum de secreție, la 6 dimineața. Se pornește organismul și, între 10 și 12, elementul central, creierul, funcționează la maximum. Urmează stomacul, liniște... Nu sunt deloc proști nici grecii, nici spaniolii că fac această siestă, să se liniștească, adică să mănânci liniștit, să te odihnești, apoi pornești din nou și pornesc toate organele. Creierul mai are un maxim de funcționare, între 16 și 18 după-amiază, apoi începe să se lase și organele, rând pe rând, încep să funcționeze din ce în ce mai puțin. Organele digestive noaptea nu funcționează. Degeaba mergem și mâncăm noaptea bunătăți. Nu pot digera totul, de aia când te culci cu burta plină nu poți digera. Băut bine, mâncat bine, dimineața născut ”mort”! Înseamnă că ceva s-a întâmplat, că n-a putut să digere. Vedeți, accidentele vasculare se petrec noaptea. Infarctul miocardic, foarte mult sunt noaptea, tocmai din cauza faptului că organele nu funcționează bine”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea.

Citește și: Alimentele MINUNE pentru CREIER. Prof. dr. Vlad Ciurea, LISTA. ”Este FANTASTIC” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel