Alimentele MINUNE pentru CREIER. Prof. dr. Vlad Ciurea, LISTA. ”Este FANTASTIC”

foto Facebook Prof. univ. dr. Vlad Ciurea
foto Facebook Prof. univ. dr. Vlad Ciurea

Prof. dr. Vlad Ciurea a enumerat elementele care fac minuni pentru creier. 

”Creierului trebuie să-i dăm aer, apă, exercițiu fizic, mâncare ușoară- mediteraneană, să socializăm creierul, să nu-l izolăm, să-i dăm un tip de alimentație care-i place. Creierului îi plac ciocolata, fructele de pădure, alunele, mango, semințele de dovleac, nucile, ceaiul, carnea slabă - peștele slab și carnea de curcan. Vinul roșu deschide sinapsele, creează plăcere. La sfârșitul săptămânii sau zilei, să-i pregătim creierului o plăcere. Să ne gândim la acea plăcere. Este fantastic pentru mentenanța creierului. Trebuie să eliminăm pâinea, dulciurile, grăsimile. Muzica este fantastică pentru creier.” a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3, în emisiunea ”Voi cu Voicu”. 

Citește și: ”Mintea ai mijloace să o vindeci, dar sufletul este greu de vindecat”. Prof. Ciurea, atenționare despre ”amintirile dureroase”

Profesorul Vlad Ciurea vine cu multe recomandări către români prin intermediul paginii sale de Facebook. El subliniază că trebuie să ne începem ziua cât mai de dimineață, cu un pahar de apă, respirând aer curat.

”Câteva recomandări pentru creier (și întregul organism):

Trezirea să fie cât mai de dimineață. Ora de culcare ideală: 21.30. Seara, să rememorăm ce am făcut în ziua respectivă și să planificăm ce facem mâine.

Primul lucru de făcut dimineața: de respirat aer curat în fața geamului deschis.

Prima băutură – un pahar de apă la temperatura camerei. Apoi, ceva dulce: dar nu zahăr, ci fruct sau ciocolată.

Micul dejun. Fără grabă, fără știri cu accidente, fără telefon. Ne încarcă negativ. Recomand să ascultăm muzică.

La prânz, nu foarte multă mâncare. Celula nervoasă vrea fructe și legume proaspete, dar nu din cele importate, și vitamina E (cel mai mare protector împotriva Alzheimer) – pe care o găsim în nuci, semințe, migdale, alune, piersici, pește slab, sunt foarte multe.

Seara: o friptură și un pahar de vin. Pledez pentru pește. Alcoolul în exces afectează centrii nervoși!”, explica, pe contul de Facebook, neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel