Secretul "celor mai rezistente animale din lume" a fost descoperit

Secretul supraviețuirii tardigradelor, ființe considerate "cele mai rezistente animale din lume'', a fost descoperit. 

O echipă de cercetători de la Universitatea din Tokyo au identificat o genă în aceste viețuitoare acvatice ciudate, considerate indestructibile, care le ajută să reziste fierberii, înghețării și radiațiilor, informează BBC, notează Agerpres.

Potrivit oamenilor de știință, gena specifică tardigradelor codifică o proteină cu rol de protecție ce previne deteriorarea ADN-ului prin înfășurarea în jurul acestuia, precum o pătură.

Pentru a dezlega misterul din spatele armei secrete deținute de aceste animale microscopice, profesorul Takekazu Kunieda de la Universitatea din Tokyo și colegii săi au studiat tardigradele (Ramazzottius varieornatus), cunoscute și sub numele de urși de mare, timp de opt ani. Ei speră că în viitor descoperirea ar putea ajuta la protejarea în mod similar a celulelor umane, în special de efectul nociv al radiațiilor. Credem că există o comoară imensă acolo, a declarat acesta pentru BBC referindu-se la misterele pe care le ascund încă aceste mici viețuitoare.

În 2007, un satelit al Agenției Spațiale Europene a purtat în spațiu câteva mii de tardigrade. Acestea nu numai că au supraviețuit în condițiile extreme ale spațiului cosmic, ci s-au și reprodus până la revenirea pe Pământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel