Se schimbă VREMEA în București. Caniculă vineri, furtuni sâmbătă. ANM, prognoza meteo pentru Capitală

ANM a emis prognoza meteo specială pentru București. 

Vremea în București până sâmbătă seară

Pentru intervalul  25.06.2021 ora 12:00 - 26.06.2021 ora 09:00, ANM anunță pentru Capitală că ”Vremea va fi caniculară, cu o maximă a temperaturii aerului în jurul a 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi variabil, iar după-amiaza și seara probabilitatea pentru înnorări temporar accentuate, intensificări ale vântului, vijelie, averse torențiale, descărcări electrice și grindină va fi ridicată. Temperatura minimă va fi de 20...22 de grade.”

În intervalul 26.06.2021 ora 12:00 - 26.06.2021 ora 23:00, ”Vremea va fi instabilă. Temporar cerul va avea înnorări și, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 10...20 l/mp, iar în unele cartiere de peste 25 l/mp. Temperatura maximă, mai scăzută decât în ziua precedentă, se va situa în jurul valorii de 30 de grade.” anunță ANM. 

Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă și de furtuni


În vigoare sunt alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu de caniculă, dar, de la orele 12:00, respectiv 14:00, vor fi în vigoare alerte meteo de Cod Galben și Cod Portocaliu de furtuni. Alerta de Cod Portocaliu este emisă pentru aproape toată țara, dar ocolește Capitala, care va rămâne sub alerta de Cod Galben. 

Vezi aici mai mult despre alertele meteo în vigoare și cele care urmează să impacteze vremea în România. 

La ora redactării acestei știri (11:50), în București sunt, conform site-ului ANM, 30 de grade Celsius la umbră, dar temperatura resimțită este de 40 de grade Celsius, asta pe raportarea de la ora 11:00, după cum arată harta Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). Vezi în Galeria Foto. 

Elena Mateescu, director al ANM, anunța, la începutul acestei săptămâni, că vor fi temperaturi de 40 de grade la umbră în București, în acest final de săptămână. Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel