Scriitorul Christopher Hitchens a murit

Scriitorul, criticul literat şi jurnalistul britanic,  Christopher Hitchens, a murit la vârsta de 62 de ani într-un spital din Texas. Cauza decesului a fost o pneumonie, o complicaţie derivată din cancerul esofagian (boală de care a fost diagnosticat în 2010).

Autor: Anca Murgoci

Potrivit BBC Mundo, el a scris o antologie despre ateism, "Dumnezeu nu există"  pe care a publicat-o cu puţin timp după ce a aflat că suferă de cancer. Scriitorul spunea că "religia este un pericol real pentru supravieţuirea civilizaţiei, pericol ce ne va aduce moartea şi sfârşitul rasei umane".

S-a născut pe data de 13 aprilie 1949, iar în 1970 a absolvit Universitatea Oxford, după care şi-a început cariera de jurnalist în Marea Britanie. Articolele sale au apărut în reviste precum The Atlantic, Vanity Fair, Slate, World Affairs, The Nation, Free Inquiry, National Geographic.

Este celebru si pentru faptul că a denumit-o pe Maica Teresa „curvă". A scris cărţi biografice, declarându-se admirator al lui George Orwell, Thomas Paine, şi Thomas Jefferson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel