Scanerele corporale de pe aeroporturi pot cauza cancer de piele

scanner-airport
scanner-airport

Scanerele corporale cu raze X, folosite pe unele aeroporturi din lume, în special în Statele Unite, ar putea fi periculoase pentru sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă.

"Ni s-a spus că riscul este minim, dar statistic, vor fi cazuri de cancer de piele din cauza razelor X", avertizează medicul Michael Love, care conduce un laborator ce studiază razele X la departamentul de biofizică al Universităţii Johns Hopkins (Maryland). "Nicio expunere la raze X nu poate fi considerată benefică. Ştim că razele X sunt periculoase, dar în aeroporturi, oamenii au o aşa nevoie să călătorească, încât sunt dispuşi să îşi rişte viaţa" din cauza acestor raze X, afirmă el. Aproximativ 315 scanere cu raze X sunt folosite în prezent în 65 de aeroporturi americane, potrivit TSA.

Un grup de oameni de ştiinţă de la Universitatea California din San Francisco (UCSF) a avertizat în legătură cu "potenţialele riscuri grave pentru sănătate" pe care le presupun aceste scanere, într-o scrisoare adresată în aprilie biroului de ştiinţă şi tehnologie al Casei Albe. În această scrisoare, biochimistul John Sedat şi colegii săi arată că cea mai mare parte a energiei provenite de la aceste scanere este absorbită de piele şi de ţesuturile subcutanate. "Doza nu este periculoasă dacă este răspândită în tot corpul, dar pentru piele, aceasta ar putea fi un pericol crescut", scriu oamenii de ştiinţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel