SCANDAL Tudor Chirilă, concert în Târgu Mureș: "MARȘ la altă masă!"

Tudor Chirilă a susținut un concert pe data de 17 septembrie, la ora 21:00, în Parcul Municipal Târgu Mureș.

O tânără care îi urmărește pagina de Facebook l-a întrebat: "Tudor, ce ai căutat la un eventiment penibil din punct de vedere al organizării tehnice etc. SUSȚINUT DIN BANI PUBLICI? Cum mai vrei să te credem? Ai idee ce se întâmplă în Târgu Mureș? De 20 de ani?".

Cântărețul i-a răspuns: "Spre deosebire de cei care fura tara asta de 27 de ani, eu MUNCESC nu FUR. Formatia VAMA, ca zeci de alti artisti din tara asta, a prestat un serviciu artistic conform unui contract. Nu ca cineva inteligent ar pune botul la aberatiile aruncate in spatiul public de Antena 3 si papusile ei. În seara de 17 septembrie a fost un eveniment misto la care o gramada de fani Vama ca si Vita de Vie sau alte trupe si au aplaudat trupele favorite. Si, stai linistita, nimic din toate astea nu ma va opri sa spun ce gandesc si sa observ cand banii publici sunt FURATI. De oricine e la putere. Asa ca, mars la alta masa. Aici n-a mers".

Apoi, fata care a pornit discuția i-a scris: "Asta cu "mars" iti arata intr-un final valoarea. Exact dupa cum credeam, dupa ce am vazut numele vostru pe "afis"... din pacate tocmai ai confirmat. Una zici, alta faci. Fanii Vama ar trebui sa plateasca bilet! Si sa nu presteze pe banii unui oras furat din toate partile si nicidecum la o asa ora, cand altii, privati platitori de taxe NU au voie sa tina evenimente, decat cu "parteneriate" publice... dar aia e, imi pare rau ca vad nonsens-ul unei discutii cu tine".

[citeste si]

Discuția a continuat, Tudor Chirilă adăugând: "Fanii VAMA din orașul Târgu Mureș plătesc TAXE. Dacă târg mureșenii nu și-ar mai dori concerte organizate din banii lor cred că ar ieși în stradă pentru asta sau măcar ar face o petiție în sensul ăsta. Nu e treaba mea sa mobilizez lumea din orasul tau. Eu nu dau lectii pe FB, ci imi spun parerea despre mizerabilii care conduc aceasta tara. Posibil ca, lipsita de nuante fiind, sa nu sesizezi diferenta".

Cântărețul a continuat spunând că banii publici nu sunt tot una cu banii partidelor: "Incerci sa acreditezi ideea preluata de la cateva televiziuni de propaganda ca banii publici = banii partidelor. Prin urmare e o forma de ipocrizie sa-i ataci pe cei care te "hranesc". Deductia logica e ca n-ar fi o problema daca "ti-ai tine gura". Dincolo de faptul ca asta e absurd, adica "sclavul nu poate critica stapanul" sau "bugetarul nu are voie sa protesteze impotriva a ceea ce considera ca e un abuz pentru ca ia (de parca nu munceste) bani publici - deci mucles", deci dincolo de aceste aberatii banii publici NU sunt ai partidelor ci ai cetatenilor. Partidele doar ADMINISTREAZA acesti bani. Iar coruptia reprezinta folosirea acestor bani altfel decat pentru binele CETATENILOR. Eu nu particip la licitatii trucate, nu asfaltez cu de trei ori pretul kilometrului, nu tiparesc manuale de sport, nu iau spagi ca sa facilitez diverse chestiuni, nu am afaceri cu echipamente medicale de trei ori mai scumpe decat pretul pietei si nici nu dau ordonante de urgenta ca sa scap de o eventuala condamnare pentru coruptie.

Eu cant conform unui contract. Imi onorez contractul si nu fur locul nimanui. Si pentru ca platesc taxe ca orice roman cinstit am dreptul sa critic statul care ne fura de 27 de ani, dar cu care am o relatie corecta contractuala atat ca bugetar cat si ca entitate juridica privata. Ce nu e in regula aici? Unde e ipocrizia? Suntem sclavii statului? Critica e interzisa celor care au contract de munca cu statul? Libertatea de exprimare e conditionata de locul de munca? Cat despre dubla ta masura: ai fost pe paginile tuturor artistilor care canta in Mures sa le reprosezi ca gireaza prin prezenta un sistem ticalosit? Iti raspund tot eu: nu ai fost pentru ca problema e doar la Chirila care isi spune parerea despre derapajele celor care ne conduc. Artistii care nu se exprima critic fata de sistem sunt ok, nu? Probabil ca oamenii care citesc acest raspuns se intreaba de ce imi pierd timpul cu tine. Ei bine, eu plec de la prezumtia ca tu chiar crezi ce spui despre mine. Desi e posibil sa ma insel si sa fie doar un job".

" Ce nu pari tu sa intelegi este ca un artist isi promoveaza muzica si o face acolo unde este invitat sa cante. Cu atat mai mult e de apreciat un artist care chiar daca are concerte cu primarii locale alege sa critice sistemul in loc sa taca pentru ca a primit bani cum sugerezi tu ca ar fi corect sa faca. Cant de 20 de ani la diverse evenimente de primarii ca toti artistii din lumea asta. E interesant ca observi asta doar acum cand incerci sa ma transformi in ipocrit. Am trei vesti proaste pentru tine: 1. Nu sunt ipocrit doar pt ca vor cativa propagandisti ieftini. 2. Voi continua sa cant conform contratelor mele. 3. Voi continua sa mi spun parerea clar si raspicat despre lucrurile din tara asta. Dupa rationamentul tau schiop un bugetar care ia bani de la o primarie condusa de niste ticalosi ar trebui sa nu mai lucreze acolo daca are de gand sa protesteze impotriva abuzurilor acelei primarii. Chiar daca e cinstit. Si asta pentru ca participa la cumpare de suflete. Ma lasi? Hai sa-ti mai spun ceva: Vama e singura trupa mainstream din Romania care nu a cantat in nicio campanie electorala tocmai pentru ca a considerat asta ipotcrizie. Doar ca in campanii banii chiar sunt ai partidelor. Din donatii sau ce au reusit sa fure si sa spele de la stat", a mai zis Tudor Chirilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel