Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Sarea poate fi una dintre cauzele cancerului

Teodorescu Laura / 23 iul 2012 / 19:36
sare
sare

S-a descoperit că sarea, consumată în exces, poate duce la cancer la stomac. O mare parte a populaţiei se află în pericol deoarece, conform statisticilor, oamenii consumă mai multă sare decât este permis. Specialiştii recomandă consumul a maxim 6 grame de sare pe zi, însă studiile au demonstrat că oamenii consumă, în medie, cu 3 grame mai mult. Forurile din domeniul sănătăţii spun că a micşora cantitatea de sare consumată zilnic, adică a mânca mai puţin bacon, pâine şi chiar cereale, înseamnă a scădea riscul de cancer la stomac, o boala dificil de tratat, relatează BBC.

Sarea, consumată în exces, creşte şi tensiunea, poate duce la boli de inimă şi la accident vascular cerebral. În Marea Britanie, de exemplu, s-ar putea preveni unul din şapte cancere la stomac dacă s-ar consuma mai puţină sare. World Cancer Research Fund cere ca produsele din comerţ să poarte pe etichete informaţii în ceea ce priveşte conţinutul de sare. Astfel, culoarea roşie să semnifice o cantitate mare de sare, iar culoarea verde una medie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25