Samsung și LG au lansat AVERTISMENTUL. Ce se întâmplă în T2 2020

Samsung și LG tocmai au raportat rezultatele financiare ale primului trimestru din 2020, încheiat în martie.

Samsung și LG tocmai au raportat rezultatele financiare ale primului trimestru din 2020, încheiat în martie, conform The Verge. Acestea nu au suferit modificări de criza de coronavirus. În schimb, ambele companii avertizează că impactul va fi resimțit în actualul trimestru, care se încheie în iunie. În mod specific, Samsung și LG se așteaptă ca clienții să renunțe semnificativ la cumpărarea de televizoare și de telefoane inteligente.

În T1 2020, profiturile Samsung a scăzut puțin față de același trimestru al anului trecut, însă veniturile au crescut cu 5,6% în general, datorită cererii puternice. Compania sud-coreeană a transmis că unii dintre clienți își reîncarcă stocurile de chipuri din cauza nesiguranței. Profiturile din sectorul mobil au crescut și ele, chiar dacă livrările au fost puține.

Profitul LG a crescut cu 88% față de T1 2019, însă vânzările au fost cu 1,3% mai mici. LG a spus că acest lucru se datorează diviziei de electrocasnice care au reușit să contrabalanseze vânzările destul de puține de televizoare și smartphone-uri.

Cererea de televizoare și de telefoane mobile va scădea sigur

În actualul trimestru al anului 2020, din aprilie până în iunie, Samsung și LG avertizează că profiturile mobilelor și televizoarelor ar „scădea semnificativ". În mod similar, preconizarea LG avertizează că va exista o scădere „abruptă" a cumpărării de televizoare, față de T1 2019.

Chiar dacă economiile țărilor au fost zguduite de pandemia Covid-19, „aplatizarea valului" se întâmplă abia acum, după luni de restricții, iar viitorul este incert. „Avem nevoie de ceva timp pentru ca economia reală să-și revină cu adevărat", a spus președintele tehnologiei mobile Samsung. „Este dificil să vedem cât de mult va scădea cererea în al doilea trimestru".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel