Samsung, detronat de Xiaomi în Europa. Cifrele vorbesc de la sine

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Xiaomi a depășit Samsung în Europa, arată cifrele specialiștilor.

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi își continuă creșterea impresionantă, potrivit The Verge. După ce a depășit Apple pentru a deveni al doilea cel mai mare vânzător de telefoane inteligente din lume în al doilea trimestru al anului 2021, Xiaomi este acum cel mai mare vânzător din Europa pentru prima dată în istoria sa.

Astfel, compania Samsung a fost detronată de Xiaomi pe bătrânul continent, cu 12,7 milioane telefoane vândute în al doilea trimestru al anului acestuia, cu 67,1% mai mult decât în 2020. În același timp, Samsung a vândut cu 7% mai puține telefoane, adică 12 milioane unități, însă sud-coreenii rămân cel mai important vânzător de smartphone-uri din lume.

Tot mai multe telefoane noi vândute în Europa datorită revenirii economiilor

Recuperarea de după criza inițială generată de pandemie din Europa a generat o creștere a pieței telefoanelor mobile inteligente în 2021, mai spun cercetătorii de la Strategy Analytics. Apple a înregistrat la rândul său o creștere decentă. Producătorul iPhone-ului a vândut cu 15,7% mai multe telefoane față de 2020 datorită interesului puternic pentru seria 12.

Cea mai mare calitate a Xiaomi este concentrarea firmei chineze pe preț, cel puțin în Europa. „Xiaomi are un succes uriaș în Rusia, Ucraina, Spania sau Italia, printre altele, și și-a găsit clienți nerăbdători pentru seriile Mi și Redmi care au telefoane pline de valoare”, a transmis Boris Metodiev, director în cadrul Strategy Analytics.

Cel mai mare avantaj al Samsung este că Xiaomi nu vinde telefoane mobile în Statele Unite ale Americii, spun analiștii tehnologici. Poate că după acest succes din Europa, Xiaomi ia în calcul să invadeze și piața americană cu smartphone-uri.

Xiaomi a întrecut din nou recordul mondial de încărcare a smartphone-urilor

Conform The Verge, compania chineză a arătat în premieră noua tehnologie de încărcare a bateriilor, reușind să întreacă recordurile mondiale atât pentru alimentarea cu fir, cât și pentru cea wireless. Cu ajutorul unui telefon Xiaomi Mi 11 Pro modificat, cu baterie de 4.000 mAh, compania a reușit să încarce complet bateria în doar 8 minute printr-un sistem de 200 W „HyperCharge”, cu fir. 15 minute durează încărcarea wireless cu 120 W.

Producătorii chinezi de smartphone-uri se întrec frecvent când vine vorba de încărcare, iar demonstrațiile lor pot sau nu pot ajunge în produse finale comercializate. De exemplu, acum doi ani, Xiaomi a anunțat un sistem de 100 W care poate încărca o baterie de 4.000 mAh în 17 minute, în timp ce telefonul Mi 10 Ultra de anul trecut se încarcă în 23 de minute la 120 W. Aici, este de menționat că acest telefon are o baterie mai mare, de 4.500 mAh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel