Salt cu parașuta din spațiu

Aventurierul Felix Baumgartner a sărit cu succes de la 29,455 metri înâlțime, ultimul test înainte de saltul de la 37.000 metri din spațiu . Acesta va depăși în cădere viteza sunetului: "O mie cinci sute de metri la fiecare 5 secunde, aceasta va fi viteza pe care o voi atinge în cădere liberă, declară Felix Baumgartner".

"Este greu de crezut așa ceva, dar mă încântă", a adăugat aventurierul de 43 de ani, care aşteaptă cu nerăbdare acest salt salt istoric, care va colecta de asemenea date importante pentru progresul ştiinţei medicale. "Voi sparge bariera sunetului în această vară? Noi credem că este posibil, şi vom face tot posibilul să se întâmple. "

La temperaturile de 70 de grade Celsius, sângele lui ar fierbe dacă ar fi expus la aer. Pentru a face față acestor manevre este nevoie de un costum supersonic spațial personalizat, creat de David Clark Co, care a fa

cut primele astfel de costume de presiune pentru a proteja luptătorii din al II-lea război mondial în timpul manevrelor de mare viteză, relatează Los Angeles Times.

Saltul final - o încercare de a sparge recordul de 31333.44 de metri de cădere liberă, cea mai mare altitudine stabilită în 1959 - va avea loc "la scurt timp după finalizarea saltului final de testare a echipajului", a spus echipa.

În procesul saltului său, Baumgartner speră să devină  primul paraşutist care sparge bariera sunetului, îndreptându-se spre Pământ cu peste 1000 km pe oră. Alte recorduri mondiale puse la bătaie: cel mai mare balon de zbor cu echipaj (120.000 de metri), cel mai lung plonjat în aer, precum şi cea mai lungă cădere liberă (aproximativ 5 minute, 30 secunde), informează site-ul american AbcNews.go.com.

Joseph William Kittinger II este cel care a intrat în istorie cu proiectul Excelsior, din 1959 deținând recordul pentru cea mai mare, cea mai lungă şi cea mai rapidă plonjare, de la o înălţime de peste 31 km. Acesta se declară încântat să fie mentorul protejatului său austriac. "Felix Baumgartner se va aduce o contribuţie semnificativă pentru viitorii astronauţi  şi călătoriile spaţiale viitoare", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel