S-a întâmplat pe 5 iulie

S-a întâmplat pe 5 iulie
S-a întâmplat pe 5 iulie

Pe 5 iulie 1996, s-a născut oaia Dolly, prima oaie clonată, la institutul Roslin din Scoția. Dolly a generat discuții aprinse pe marginea eticiii clonării.

[caption id="attachment_201610" align="alignleft" width="207" caption="Oaia Dolly"][/caption]

Nașterea ei a fost anunțată lumii pe 22 februarie 1997. Ea a purtat la început numele de cod “6LL3”, scrie Science Daily.

Numele “Dolly” a fost pus la sugestia crescătorului de animale care a ajutat la nașterea ei, în onoarea lui Dolly Parton.

Atunci când Dolly a fost clonată în 1996, dintr-o celulă de la o oaie de 6 ani, ea a devenit subiectul multor controverse, majoritatea existând și în zilele noastre.

Dolly a deschis calea spre clonarea de animale mai mari.

Dolly a fost eutanasiată în anul 2003, după ce a dezvoltat cancer la plămâni.

2003

Tot pe 5 iulie, de data aceasta în anul 2003, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că a reușit să stăpânească epidemia de SARS (în română - Sindrom Respirator Acut Sever - SRAS) la nivel mondial.

“Nu vorbim despre sfârșitul SARS azi, dar am ajuns într-un punct foarte important: epidemia SARS, la nivel mondial a fost stăpânită”, spunea atunci doctorul Gro Harlem Brundland, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

2008

Pe 5 iulie 2008, după 2 săptămâni de incendii necontrolate în California, majoritatea produse de trăznete, autoritățile anunțau că au reușit să controleze într-o oarecare măsură focul. 20 000 de pompieri s-au luptat cu sutele de incendii pe parcursul celor 14 zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel