Rusia se află la decizia ruperii acordului de asociere a Ucrainei cu UE

azarov
azarov

Mikola Azarov, premierul Ucrainei, a confirmat că Rusia se află la originea deciziei de a suspenda pregătirea unui acord de asociere a guvernului de la Kiev cu Uniunea Europeană, a confirmat marţi premierul ucrainean Mikola Azarov, relatează AFP.

 "Rusia a propus amânarea semnării şi începerea de negocieri", a declarat Azarov, în contextul în care UE a acuzat Moscova de faptul că a exercitat presiuni asupra Kievului cu scopul de a împedica acest acord.

 Premierul a afirmat, însă, că nu s-a convenit nimic cu Masocova referitor la compensaţii în schimbul acordului cu UE. "Bineînţeles că nu", a răspuns el într-o întâlnire cu jurnalişti străini.

 El a spus că nu există un "acord precis" cu privire la revizuirea preţului gazelor ruse pentru Ucraina.

 "Lansăm negocieri la începutul lui decembrie cu Rusia asupra restabilirii unor relaţii comerciale şi economice normale", a anunţat Azarov.

 Pe de altă parte, Uniunea Europeană nu a oferit Ucrainei susţinerea necesară în situaţia economică dificilă în care se află ţara, a adăugat Azarov.

 Azarov a acuzat totodată Fondul Monetar Internaţional (FMI) că a înăsprit, înaintea adoptării acordului, condiţiile acordării unui împrumut.

"Dacă nu am fi soluţionat conflictul cu Rusia, am fi fost nevoiţi să facem faţă unei catastrofe" economice, a oferit el asigurări.

 Premierul ucrainean a anunţat că preşedintele Viktor Ianukovici va purta, în cursul summitului Parteneriatului Estic, joi şi vineri, "consultări" cu privire la posibilitatea încheierii ulterior a unui acord de asociere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel