Rusia: Nu există dovezi care să indice că Lenin a ordonat executarea familiei Romanov - VIDEO

tarul
tarul

Comitetul de anchetă nu dispune de nicio informaţie care să confirme că ordinul de executare a ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, şi a familiei sale, lângă Ekaterinburg, ar fi fost dat personal de Lenin, a anunţat un judecător, relatează RIA Novosti.

"Comitetul de anchetă nu dispune de niciun document care să indice că ordinul de executare a familiei ţarului ar fi fost dat de înalţi responsabili sovietici", a spus el.

În acelaşi timp, nu este exclus ca responsabilii de atunci, aflaţi la Moscova, să fi dat prin viu grai ordinul autorităţilor din Ekaterinburg, a precizat el.

Şeful cancelariei familiei Romanov, Aleksadr Zakatov, a spus că probabil Moscova a dat prin viu grai prezidiului Sovietului din Ekaterinburg ordinul de executare a familiei regale.

El a confirmat că istoricii nu ştiu dacă există documente care să confirme că ordinul a fost dat de Lenin sau de Felix Dzerjinski, şeful primei poliţii secrete sovietice, CEKA.

Rămăşiţele ţarului Nicolae al II-lea şi ale rudelor sale, autentificate

Rămăşiţele membrilor familiei ultimului ţar rus Romanov, executaţi în 1918 lângă Ekaterinburg, precum şi cele ale prinţului Aleksei şi ale surorii sale Maria au fost autentificate, a anunţat joi un judecător, relatează RIA Novosti.

Judecătorul a mai anunţat că a predat avocatului familiei Romanov, Gherman Lukianiov, o rezoluţie care ordonă închiderea anchetei pe tema executării ultimului ţar al Rusiei şi a familiei acestuia. Dosarul de 800 de pagini include concluziile anchetatorilor, care confirmă autenticitatea rămăşiţelor familiei Romanov.

Arestaţi de bolşevici, Nicolae al II-lea, soţia sa, fiul său, cele patru fiice, medicul familiei, servitorul, camerista şi bucătarul au fost executaţi la 17 iulie 1918.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel