Rujul mat: Trucuri pentru un efect de lungă durată

Rujul mat oferă oricărui machiaj o notă elegantă și se menține în tendințe de câțiva ani buni. Pentru ca produsul cosmetic să aibă un efect de lungă durată, trebuie să știi să îl aplici corect. Iată câteva trucuri. 

  Exfolierea este obligatorie

Nimic nu arată mai urât decât un ruj mat aplicat pe buze uscate și crăpate. Din acest motiv, primul lucru pe care trebuie să-l faci înainte a folosi un ruj mat este să te asiguri că buzele tale sunt perfect netede și hidratate. Primul pas este aplicarea unui balsam de buze intens hidratant ce va înmuia pielea moartă de pe suprafața buzelor, care apoi va fi îndepărtată foarte ușor. Lasă balsamul să acționeze timp de câteva minute, apoi șterge-ți buzele și masează-le delicat cu o periuță de dinți. Vei observa cum buzele tale se vor exfolia ușor și vor rămâne perfect netede. O altă metodă simplă de exfoliere este aceea de a masa buzele cu un amestec de zahăr cu ulei de măsline. Masează-ți buzele cu acest scrub, apoi clătește-te.
 
  Hidratarea
 
Și după exfoliere este necesară hidratarea, altfel pielea proaspăt exfoliată se va usca. Aplică pe buze un balsam gras, hidratant, dar poți folosi și un ulei natural precum uleiul de măsline, uleiul de avocado, untul de cocos sau cel de cacao. Este necesar să lași buzelor tale un timp de câteva minute pentru ca pielea să absoarbă uleiurile hidratante. Dar pentru ca rezistența în timp a rujului mat pe buzele tale să nu fie afectată, tamponează-le cu un șervețel. Vei îndepărta în acest fel excesul de grăsime care împiedică rujul să adere cât mai bine pe buze.
 
 Folosește un primer
 
Primerul pentru buze este un produs care face adevărate minuni pentru machiajul tău atunci când porți un ruj mat.
 
Acesta conține substanțe care contribuie la fixarea perfectă a rujului pe buze și previne întinderea lui de-a lungul zilei. Aplică un primer de calitate pe toată suprafața buzelor și lasă-l să se usuce complet înainte de a începe aplicarea rujului mat.
 
 Aplică puțin corector
 
Culoarea naturală a buzelor tale afectează într-o oarecare măsură nuanța rujului. Pentru ca rujul tău mat să iasă cu adevărat în evidență, aplică foarte puțin corector pe buze. Vei estompa tonul natural al buzelor tale, iar culoarea rujului mat va fi cât mai apropiată de cea din tub.
 
 Conturează buzele
 
Un alt truc care va permite rujului tău mat să rămână fixat întreaga zi este trasarea conturului buzelor. Creionul dermatograf va realiza o barieră între linia buzelor și piele, ceea ce împiedică întinderea rujului. Folosește un creion de buze de bună calitate, într-o nuanță precum cea a rujului sau într-o nuanță nude.
 
 Aplică rujul cu o pensulă
 
Folosește o pensulă specială pentru aplicarea rujului, care îți permite să respecți perfect conturul buzelor, dar și să îl întinzi uniform pe toată suprafața lor. În acest fel vei folosi cantitatea optimă de ruj, care va avea un aspect definit, impecabil. Dacă aplici direct din tub, sunt șanse mari ca pe buze să rămână prea mult ruj, care apoi se va întinde pe parcursul zilei.
 
[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel