Românii pot deveni acționari la Facebook. Vezi cât costă o acțiune

facebook
facebook

Cea mai mare rețea de socializare din lumea, Facebook, va ajunge și pe piața de capital din România. Doritorii vor putea cumpăra de pe  Bursa de la Bucureşti  acţiuni Facebook în maximum o lună, după ce firma de brokeraj Tradeville a făcut primii paşi în acest sens. Prețul unei acțiuni va porni, cel mai probabil, de la prețul de 79 de lei.

Până la sfârșitul  acestui an, jucătorii de pe piaţa românească pot deveni acţionari la Facebook.  La cererea firmei de brokeraj Tradeville, Depozitarul Central a înregistrat acţiunile gigantului american în sistemul de compensare şi decontare, pentru a putea fi tranzacţionate pe sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS) al Bursei de Valori Bucureşti.

„Am parcurs prima etapă (înregistrarea la Depozitarul Central – n.r.), mutarea efectivă rămâne să fie stabilită cu BVB. Cu siguranţă, acest lucru se va întâmpla în acest an, în maximum o lună“, a declarat Victor Stănilă, director de comunicare al Tradeville, citat de Adevărul.

 Încă de la listarea pe Nasdaq, jucători de pe piaţa locală s-au arătat interesaţi să cumpere titluri Facebook (FB). „Având în vedere istoricul nostru pe acţiuni americane, am primit întrebări din partea clienţilor noştri, de genul «Când aduceţi Facebook?»“, a spus reprezentantul Tradeville. Compania de brokeraj este market maker (asigură cotaţii de vânzare şi de cumpărare pentru investitorii locali) şi pentru acţiunile Google, Microsoft, McDonald’s, Apple sau Coca-Cola de pe sistemul alternativ de tranzacţionare al BVB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel