EXCLUSIV  România, țara europeană cu cei mai mulți morți pe șosele. Titi Aur: Dacă face așa ceva în afară, se sună imediat la 112 și îl ridică cu tot cu mașină / video

Titi Aur a fost prezent la emisiunea DC Conducem, alături de Florin Rădvan, unde a explicat greșelile din traficul cotidian și tragediile care se întâmplă sub ochii noștri.

Titi Aur: ”Asistăm din păcate la tot felul de incidente și asta arată civilizația șoferului român. N-o să vezi șicane sau condus agresiv în Paris sau în Berlin. Totuși șoferii români atunci când ies din țară nu mai pot să mai facă genul acesta de acțiuni. Dacă face așa ceva în afară, se sună imediat la 112 și îl ridică cu tot cu mașină. Cu număr de România sau de Berlin. Pentru că acolo sunt camere. 

România nu are nicio cameră care să poată să-ți măsoare viteza. Belgia care e de 5-6 ori mai mică decât România are 25000 de camere. Noi sperăm prin PNRR să avem 1000 de camere prin 2028-2029. 

Au totuși cei de la drumuri și au prezentat la conferința pentru siguranța în trafic că la ieșirea din București, pe Bulevardul Iuliu Maniu, când ești încă în localitate, au avut peste 9000 de depășiri peste 130 de km/h. Când încă sunt treceri de pietoni, pe noapte, pe zi, 9000 de depășiri nu pot să ducă decât la statistici foarte dureroase. Mulți morți, mulți răniți, multe accidente. 

Dar nu doar șoferii sunt de vină, sunt multe situații unde te păcălește imaginea. Cunosc multe locuri în țară, spre exemplu bulevarde care au o intersecție cu o stradă mică și acea stradă are prioritate. Și atunci, instinctiv crezi că ai prioritate și nu mai ești atent, chiar dacă ai cedează trecerea. Acele locuri ar trebui atenționate și pre-semnalizate mult mai bine.

Dar până vorbim de aspectul de civilizație, vorbim de tragedii, familii distruse, e groaznic. Nu mai zic de șoferi care prin imprudența lor își omoară familia sau prietenii. Întotdeauna o să existe accidente rutiere, țările nordice au 20 de morți la 10 miliarde de km, noi avem 320. Nordici au în plan să aibă 0, să nu mai moară nimeni, străzile noastre sunt de 16 ori mai periculoase ca în țările nordice. Și bulgarii stau mai bine când vine vorba de morți la miliarde de km, suntem lideri de departe, în rău,”....

Pentru a încerca să scădem numărul enorm de victime din trafic, vă recomandăm să urmăriți emisiunea ”DC Conducem - Accidentul care trebuie predat la şcoala de şoferi” unde Titi Aur și Florin Rădvan discută și explică diferite ipostaze de șoferi care greșesc în trafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel