România rămâne pe harta de război a SUA

bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

În noaptea de luni spre marți, am urmărit la Antena 3 – singurul post românesc afiliat la CNN International – dezbaterea pe politică externă a candidaților la președinție Barack Obama și Mitt Romney. Mai mult de două treimi din discuție s-a referit la situația din Orientul Apropiat și Mijlociu. Practic, doar alegerile prezidențiale din 6 noiembrie din SUA țin pe loc atacul împotriva Iranului. Oricum, Bibi Netanyahu a convocat alegeri anticipate în Israel, în ianuarie.

Începând din februarie, în Orientul Mijlociu se poate întâmpla orice. Lumea civilizată nu va tolera definitivarea bombei atomice de către Teheran.

Ca urmare, indiferent de cine va câștiga alegerile din SUA, România rămâne pe harta de război. Baza militară de la Kogălniceanu, scutul antirachetă de la Deveselu și cei câteva mii de militari români, care au luptat în Irak și Afganistan, vor fi deja în prima linie a conflictului ce va izbucni foarte probabil anul viitor.

Este bine ca faptul să fie analizat și de noua putere de la București, în contextul mișcărilor politice ce se vor petrece după alegerile din 9 decembrie. Prima condiție ar fi comunicarea cu Washingtonul la nivel de Guvern și de Parlament. America nu va tolera nicio defecțiune în rândul noilor aliați din Est, inclusiv România. De aceea, în perioada următoare, pentru domnii Ponta și Antonescu prioritatea trebuie să fie Washingtonul și nu Bruxelles-ul. Dacă dialogul și comunicarea vor rămâne apanajul strict al d-lui Traian Băsescu, să nu se mai mire nimeni că va sosi un emisar, așa cum a fost Philip Gordon astă-vară, care să ia decizii în locul poporului român. USL trebuie să înțeleagă că, în lumea de astăzi, America și când greșește are dreptate…

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel