RFI: În România se joacă ping-pong... cu sistemul de coplată

spital
spital

Mecanismul de "Problema e că nici măcar autoritățile nu au o poziție comună privind coplata în spitale", este pasajul care deschide articolul. Afirmația este susținută de argumente precum declarațiile premierului și ministrul Sănătății. Pe de o parte, faptul că Eugen Nicolăescu a spus că pacienții vor plăti cel mult zece lei la externare, în timp ce Victor Ponta a precizat că încă nu s-a decis dacă va fi vorba de zece lei la externare sau zece lei pentru fiecare zi de stat în spital.

În acest context, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în România, Erik de Vrijer ține să precizeze că deși FMI nu este expert în sănătate, sistemul de coplată este o idee bună. Potrivit acestuia, coplata în spitale ar trebui să fie de zece lei pe zi, pentru că o valoare mică, precum zece lei pe toată perioada internării, ar duce la eșecul implementării măsurii.

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) consideră că orice formă de coplată în sistemul sanitar este inoportună pentru pacienți, fiindcă pacienții sunt oricum nevoiți să contribuie cu medicamente și consumabile pe perioada spitalizării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel