Rezultate Teste PISA. Dan Negru: Acesta este CV-ul unui dascăl priceput, nu comerciant de cunoștințe!

Dan-Negru
Dan-Negru

Dan Negru a transmis un mesaj după ce sistemul de învățământ din România a obținut cel mai mic scor din ultimii 9 ani la Testele Internaționale PISA.

Ălora care tot vorbesc despre testul PISA cu elevi romani analfabeți functionali le las mai jos C.V-ul unui dascăl priceput in jobul lui:
Neculai Trandafir. Dascăl și nu comerciant de cunoștințe! C.V.-ul e scris de un fost elev care nu știu dacă azi ar mai fi trecut evaluările standardizate internațional “Programme for Internațional Student Assessment”, (PISA). Mihail Sadoveanu.

“Domnu’ Trandafir, bunul meu învățător, era un om năcajit, harţuit de administraţie care îşi ducea cu greu gospodaria și venea de multe ori amarat, ca sa ne dea cu dragoste învaţatura de toate zilele…Dar atunci nu, n-avea alta grija decît sa ne spuie istorii mişcatoare și să ne învețe carte. Ca dânsul poate au mai fost mulţi.

Şi toţi au fost nişte apostoli, care au îndurat saracie şi batjocura, care au trecut printr-un vifor de nemulţămiri şi vorbe rele, dar care au izbutit sa-şi îndeplineasca, cu bine, menirea de învățători. I-am vazut mormantul. O cruce de stejar, înegrita de ploi: deasupra, un brad, care făşăie la cea mai uşoara suflare de vant. Flori salbatice pe pamantul negru. Pe cruce, o tabliţa: „Aici odihneşte robul lui D-zeu Neculai Trandafir…” şi celelalte cuvinte nu se mai cunosc, le-au şters ninsorile şi ploile.

Nici şcoala unde m-a învaţat el nu mai este. Acuma baieţii învaţa într-alt loc, într-o cladire nouă și inaltă. Eu nu m-am dus însa s-o vad pe aceea; eu m-am dus sa vad locul gol unde a fost o odaie scundă, în care ne era cald vara şi frig iarna. Pentru amintirea lui îţi trimet aceasta scrisoare. Poate şi tu te vei gandi o clipa la dascalul acesta necunoscut şi vei dori odihna lină „robului lui D-zeu”, al carui nume ploile şi ninsorile în curand îl vor şterge şi de pe crucea mormantului... - Mihail Sadoveanu - Domnul Trandafir a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel