EXCLUSIV  Remus Borza: Plan amplu de destructurare a PSD. Principalii inamici, în partid. Cu cine trebuie să facă pace Dăncilă

Roxana Neagu / 03 oct 2019 / 11:10 Salveaza PDF Comentarii
Remus Borza
Remus Borza

Deputatul Remus Borza a făcut declarații explozive în interviul DCNews! 

Iată principalele declarații făcute de Remus Borza: 


- Încă se joacă, totul e relativ, probabil e cea mai strânsă luptă din jurul unei moțiuni de cenzură din ultimii 10-20 de ani. Opoziția jubilează. 

- E o victorie discutabilă a opoziției, numai că n-a știut să fie speculată de către PSD. Opoziția a aplaudat imediat la scenă deschisă și a cerut demisia actualului Cabinet, spunând că au pierdut majoritatea. În aceeași capcană a căzut și președintele Camerei Deputaților, un politician experimentat, Marcel Ciolacu, care, la cald, a avut o ieșire nefericită pentru partid și anume PSD a pierdut majoritatea în Parlament. Nu trebuia să se grăbească, pentru că 26 de parlamentari PSD nu erau prezenți. Această declarație la cald a președintelui Ciolacu e de natură de demoralizeze activul și grupurile parlamentare PSD. 

- Migrarea de la PSD spre Pro România continuă. 

- Reacția PSD trebuia să fie diferită: nu noi trebuie să avem majoritate, ci voi, Opoziția, la moțiunea de cenzură. Ați avut 194. Ori, vă mai trebuie 41 de voturi, sunteți departe cu moțiunea! 

- S-au apărat spunând că n-au fost anunțați parlamentarii. Dar trebuie anunțați să vină la muncă? E o obligație asumată, tu trebuie să prestezi. Nu cred că există un parlamentar care să nu știe de iminența moțiunii. 

- Că 26 de parlamentari ai PSD au dezertat într-o zi de lucru arată și o anumită neseriozitate și o șubrezenie. 

- A fost o greșeală de comunicare: marea vulnerabilitate a PSD tocmai pe acest palier vine, pe defectuoasa comunicare. PSD e brânză bună în burduf de câine. 

- Sunt prieten cu Vali Steriu de vreo 20 de ani, e ca apa sfințită. Nu știu dacă e cea mai bună persoană pentru funcția de purtător de cuvânt. 

- Singura care a început să comunice bine e Viorica Dăncilă, comunicările ei au substanță. Spre deosebire de Barna, care o ia la vale.

- 237 de semnături nu înseamnă și 237 de voturi. Opoziția a strâns ieri 194. Le mai trebuie foarte mult.

- Sâmbătă, nu întâmplător a fost aleasă ziua, mulți parlamentari sunt în teritoriu. Era un calcul negustoresc al lui Florin Iordache.

-  Eu cred că UDMR va putea fi împăcat de către PSD. Retorica PSD are substanță. 

”Moțiunea nu trece”. Paul Stănescu și Marcel Ciolacu, roluri cheie

 

- Aș paria că moțiunea nu trece. I-am spus și Vioricăi Dăncilă că principalii inamici ai ei sunt în rândurile PSD. Sunt mulți lideri ai PSD care fac un joc la dublu. Principalul câștigător e Victor Ponta. Dacă Marcel Ciolacu și Paul Stănescu o vor susține necondiționat pe Viorica Dăncilă, moțiunea nu are nicio șansă. Problema e la Paul Stănescu și la Marcel Ciolacu. Viorica Dăncilă trebuie să facă pace cu cei doi. 

Plan de disoluție a PSD

 

- Planul e mult  mai amplu, vizează destructurarea totală a PSD până la disoluția lui și eventual contopirea partidului în Pro România. Să strângă rândurile în PSD, e nevoie de solidaritate și unitate. 

Problemele Opoziției: Se vor arde!

 

- În Opoziție, sunt multe interese contrare. Toți vor să guverneze.

- Cei care vin la guvernare, se vor arde. Au de gestionat totuși pietre de moară. Cei care vor veni trebuie să administreze datoria externă. 

Anunț despre ieșirea din politică

 

- Eu nu o să mai fac politică, politica nu e de mine, nu sunt talentat! 

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26