Regizorul Steve McQueen: Organizarea unei expoziţii, mai 'satisfăcătoare' decât realizarea unui film

Regizorul britanic Steve McQueen a afirmat că organizarea unei expoziţii de fotografie, găzduită de muzeul Tate Britain din Londra, a fost 'cu mult mai satisfăcătoare' decât realizarea oricărei dintre peliculele sale, potrivit Press Association. 

Cineastul de culoare, în vârstă de 50 de ani şi laureat cu Oscar pentru pelicula 12 Years a Slave (2013), a fotografiat mii de elevi de clasa a III-a din Londra, în instantanee de grup alături de învăţătorii lor, pentru a realiza 'un portret vizual civic' în cadrul unei expoziţii intitulate Year Three.

McQueen, care a copilărit în partea de vest a Londrei, şi-a descris creaţia, care face obiectul unei expoziţii la Tate Britain, drept un cadou pentru Londra, pentru a recompensa capitala 'ce i-a oferit atât de multe lucruri'. Peste 600 de copii sunt aşteptaţi zilnic să viziteze muzeul pentru a-şi vedea portretele, expuse în Galeriile Duveen.

Regizorul a declarat că s-a simţit deosebit pasionat de munca sa, întrucât este o şansă pentru copiii din comunităţile minoritare să fie reprezentaţi în galeriile publice din Londra. În cadrul unui discurs rostit la avanpremiera expoziţiei, cineastul a spus că procedeele de creaţie, atât la realizarea unui film, cât şi în cazul expoziţiei Year Three, sunt 'similare'. 'Da, sunt comparabile', a spus el. 'Dar pentru mine, este cu mult mai satisfăcător.

Să fii londonez în acest moment... deseori ca artist, poţi contribui la transmiterea anumitor idei. Oferi acest lucru Londrei, dar Londra îţi oferă atât de mult înapoi. Seamănă cu un dialog. Este ceva reciproc. Este despre mine. Acesta este ideea acestui proiect. Cine suntem noi. Fotografiile înfăţişează elevi de 7 - 8 ani, o vârstă 'reper', la care 'devin mai conştienţi de existenţa unei lumi mult mai mari decât familia imediată'. McQueen a povestit că atunci când vizita National Portrait Gallery pe când era şcolar remarcase că singura persoană de culoare era paznicul muzeului. McQueen, laureat cu Turner Prize în 1999, a invitat toţi elevii de clasa a III-a din Londra să participe la acest proiect artistic, la care, într-un final, au luat parte 76.000 de copii, două treimi dintre elevii de 7 şi 8 ani din capitala britanică. Expoziţia este deschisă în perioada 12 noiembrie 2019 - 3 mai 2010, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel