Real sau regizat? Un expert în limbajul corporal, verdict despre incidentul cu Will Smith de la Oscaruri

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Un expert în limbajul corporal a analizat incidentul de la premiile Oscar, unde Will Smith l-a pălmuit pe Chris Rock, după acesta a făcut o glumă la adresa soţiei lui Smith. 

"De îndată ce Chris Rock a făcut gluma despre Jada Pinkett Smith, s-a putut observa o schimbare vizibilă de emoţie la cuplu. Gluma a făcut-o pe Jada să se simtă neconfortabil şi a arătat semne că se simte ciudat după ce a fost făcută de ruşine, cumva, în faţa altor actori şi a lumii. Will, însă, a râs subtil şi apoi s-a lăsat în scaun, semn de tensiune. 

În timp ce Will Smith urca pe scenă, se vede că Chris Rock nu se aştepta la ce urma să se întâmple. Vedem asta din felul în care stătea. Avea mâinile la spate, exprimând autoritate. Aşa fac şi mulţi ofiţeri de poliţie, politicieni şi alţi oameni de putere. Îşi expunea mare parte din corp şi din organele vitale, semn că nu părea a fi vreun pericol iminent, deci probabil şi el credea că era doar o farsă.

După ce Will Smith a revenit la loc, primul lucru pe care îl observăm e bărbia scoasă în faţă. E un gest clasic de dominanţă, aşa fac şi animalele când îşi apără puii. Vedem nări dilatate, contact vizual prelungit, semne de furie. Vedem şi o micro-expresie de dezgust. Sunt multe teorii online că această confruntare ar fi fost regizată, dar dacă ne luăm după nivelul de furie exprimat de Will Smith, momentul a fost real 100%. Nu poţi mima un asemenea nivel de emoţie. Iar filmările cu Jada pe covorul roşu arată că ea era în continuare rigidă, aproape într-o stare de umiliţă, lucru dovedit şi de faptul că a refuzat să apară în poze cu familia. 

Şi mai avem şi reacţiile celebrităţilor din public. Nicole Kidman şi Meryl Streep au părut surprinse şi chiar uimite. Cu gura căscată, ochii larg deschişi, mâini ridicate inconştient într-un semn care spunea 'opreşte-te'. Sunt semne ale fricii reale şi şocului!", a declarat Darren Stanton, expert în limbaj corporal, pentru unilad.co.uk.  

Will Smith şi-a prezentat scuzele 

"Violenţa în toate formele este otrăvitoare şi distructivă. Comportamentul meu la premiile Oscar a fost inacceptabil şi nescuzabil. Glumele pe seama mea sunt parte din meserie, dar o glumă despre afecţiunea medicală a Jadei a fost prea mult pentru mine, aşa că am reacţionat emoţional. 

Aş vrea să îmi prezint public scuze faţă de tine, Chris (n.r. Chris Rock), am depăşit măsura şi am greşit. Sunt ruşinat, iar acţiunile mele nu sunt un indicativ pentru bărbatul care vreau să fiu. 

Nu e loc de violenţă într-o lume de iubire şi bunătate. Vreau să îmi prezint scuzele şi pentru Academia Americană de Film, producătorii show-ului, spectatori şi telespectatorii din întreaga lume. 

Îmi prezint scuzele şi în faţa familiei Williams şi a familiei King Richard. Regret că comportamentul meu a pătat ceea ce a fost o călătorie minunată pentru noi toţi", a scris Will Smith pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel