PRIMAR PSD, campanie pro-vaccinare în școli

Primarul din Buzău, Constantin Toma, a anunțat că autoritățile locale se vor implica activ în campania de informare și educare ”Vaccinarea salvează vieți”. 

Autorităţile locale se vor implica activ în campania de informare şi educare ”Vaccinarea salvează vieţi”, a anunţat duminică primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, adăugând că aceasta se poate face ”atât în şcoli şi grădiniţe, dar şi în biserici”. 

Edilul a promis că autorităţile locale vor susţine o campanie media, dar a susţinut că ”trebuie luată în calcul orice posibilitate de a convinge părinţii să-şi vaccineze copiii”. 

”Propăvăduirea cuvântului sănătăţii se poate face şi în biserică. Educaţia, atât pentru părinţi, cât şi pentru bunici este foarte importantă pentru a putea lua cele mai potrivite decizii. Am ajuns în situaţia în care avem vaccinuri şi nu vrem să le folosim. O să luăm în calcul şi un indicator de sănătate în raportarea pe care o primim de la şcolile din judeţ”, a mai spus primarul municipiului Buzău.

[citeste si]

Medicii de familie din judeţul Buzău, prezenţi la conferinţa de presă, au tras un semnal de alarmă privind refuzul din ce în ce mai crescut al părinţilor în ceea ce priveşte vaccinarea.

”La nivelul judeţului Buzău, media acoperirii vaccinale este de 90%, însă pentru unele tipuri de vaccin procentele sunt mult mai mici şi acest lucru ne îngrijorează. În momentul de faţă întâmpinăm dificultăţi la vaccinarea copiilor de 14 ani. Doar cu ajutorul medicilor de familie se poate realiza o acoperire vaccinală care să nu pună în pericol sănătatea publică”, a susţinut dr. Carmen Scîntei, coordonator al programului naţional de vaccinare din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel