Prima biografie completă a mareşalului Antonescu, lansată de un evreu

Ion-Antonescu
Ion-Antonescu

Prima biografie completă a mareşalului Ion Antonescu a fost lansată, marţi, în Capitală, sub semnătura publicistului de origine evreiască Tesu Solomovici.

Ion-AntonescuBazat pe documente şi mărturii culese de autor, volumul "Mareşalul Ion Antonescu - o biografie" parcurge întreaga viaţă a uneia dintre cele mai controversate personalităţi din istoria României.

"Prin această carte, eu nu îl judec pe mareşal, ci caut să prezint obiectiv şi lucrurile bune, şi pe cele rele din viaţa lui", a subliniat Solomovici. El a adăugat că a început cartea "la vârsta de şapte ani, când eroul cărţii mele mă dădea afară din toate şcolile româneşti".

Prezentă la evenimentul de lansare, scriitoarea Aura Christi a descris demersul lui Solomovici drept "un curaj aproape nebunesc": "Un evreu, care sigur are rude care au fost deportate sau masacrate, a cules documente, a citit mii de pagini, ca să scrie despre acest personaj, un personaj catastrofal, un politician care a respectat mai mult promisiunea faţă de Hitler decât dragostea de ţară", a spus Christi.

Citeşte şi:

Traian Băsescu este acuzat de Rusia de declaraţii profasciste, în contextul atacurilor din Norvegia

EXCLUSIV – Valeriu Tabără: Nu mi-e rușine că am fost membru al Ligii ”Mareșal Ion Antonescu”!Ce, eu vă întreb pe dvs. în ce organizații ați fost? AUDIO

SONDAJ: Credeţi că Băsescu a greşit declarând că ar fi dat acelaşi ordin de trecere a Prutului ca Mareşalul Antonescu?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel