Pozele de pe Instagram pot scoate în evidență simptomele depresiei

Instagram a devenit una dintre cele mai bune cărți de vizită pentru a arăta lumii cât de fericită este viața noastră. Dar, dincolo de aparențe, ar putea să ofere indiciile cu privire la starea noastră de spirit. În urma analizei a aproape 44.000 de fotografii, de pe 166 de conturi Instagram diferite, cercetătorii de la Universitățile Vermont și Harvard au dezvoltat un algoritm care determină dacă o persoană suferă de depresie. Este dovedit științific că o imagine valorează cât o mie de cuvinte.

Prin intermediul fotografiilor pe care le postăm pe rețelele sociale, noi îi facem pe ceilalți să devină martori ai diferitelor momente din viața noastră. Împărtășim totul celorlalți și nu ne dăm seama că filtrul pe care îl aplicăm imaginilor noastre ne trădează mai mult decât ne-am dori. Aceasta este concluzia studiului realizat de Universitățile Vermont și Harvard.

(w670)

În urma analizei a aproape 44.000 de fotografii a 166 de utilizatori Instagram diferiți, cercetătorii au dezvoltat un algoritm care determină dacă o persoană este în depresie, prin analiza fotografiilor postate pe rețeaua socială. O parte dintre persoanele participante la studiu au prezentat diagnostic anterior de depresie. Astfel, autorii studiului au descoperit o relație directă între luminozitatea și saturația culorilor imaginilor postate și sănătatea mintală a utilizatorilor. Rezultatul studiului este faptul că persoanele cu depresie foloseau în editarea fotografiilor mai puțină luminozitate și mai multă saturație a culorilor reci, închise decât persoanele cu o stare de spirit mai sănătoasă. Filtrul Inkwell, care transformă fotografiile alb-negru este filtrul preferat al persoanelor depresive. De cealaltă parte, utilizatorii fără simptome depresive foloseau mai mult culori calde, iar filtrul Valencia, care oferă o mai bună claritate imaginilor, este filtrul lor favorit.

Rezultatele studiului certifică faptul că 70% din cazurile analizate se confruntă cu depresie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel