PNL va contesta legea traseiștilor la CCR

PNL va  contesta la Curtea Constituțională OUG 55, care a reglementat traseismul înaintea alegerilor prezidențiale.

"Partidul Național Liberal își menține punctul de vedere că Guvernul Ponta a emis OUG 55/2014 cu încălcarea Constituției. Tergiversarea parcursului acestei ordonanțe de urgență prin Parlament până după alegeri, ca și expirarea termenului introdus de prevederile ei nu schimbă cu nimic eroarea Cabinetului PSD.

Tocmai de aceea, PNL va sesiza Curții Constituționale faptul că OUG 55/2014 emisă de Guvernul condus de Victor Ponta încalcă Legea fundamentală, cu atât mai mult cu cât singura urgență care a motivat adoptarea actului normativ a fost cea electorală.

Citește și: Legea migrației aleșilor locali, votată de plenul Senatului

În plus, articolul 115 din Constituție prevede explicit că ordonanțele de urgență nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului, or, în acest caz, administraţia publică locală este o instituţie fundamentală, statut care reiese inclusiv din faptul că i se alocă un subcapitol în Constituţie.

Curtea Constituțională a emis deja decizii care stipulează că interzicerea traseismului este constituţională, motiv pentru care există rațiuni temeinice să considerăm că sesizarea PNL va avea câștig de cauză.

Partidul Național Liberal consideră că folosirea unor instrumente legislative aflate la îndemâna Guvernului și a premierului doar în logică electorală nu trebuie să mai fie o practică în România. Acesta este motivul pentru care PNL sancționează derapajele evidente dovedite de actualul Cabinet", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel