EXCLUSIV  „PNL, poziționare populistă". Remus Borza critică măsurile PNL

Deputatul independent Remus Borza a comentat joi, în cadrul „Borza Analytica", cele mai calde subiecte de pe scena politică din România.

Printre subiectele comentate de Borza a fost și moțiunea simplă împotriva ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu, respinsă de Parlament, miercuri.

În opinia lui Remus Borza, moțiunea împotriva ministrului Muncii, semnată de 62 de parlamentari liberali, reprezintă o abordare populistă, în contradicție flagrantă cu ideologia Partidului Național Liberal. 

”O abordare populistă, mă surprinde, chiar mă și doare, pentru că sunt un om de dreapta (...) Mă contrariază acestă poziționare a PNL-ului, pe un teritoriu care dezonorează un partid identitar pentru România, în zona asta populistă, etatistă, stângistă, prin toate inițiativele pe care le-a avut PNL în ultimul an. Fie că vorbim despre legea dării în plată, fie că vorbim despre legea conversiei creditelor în franci elvețieni, legea inițiată în decembrie anul trecut de PNL privind aministia fiscală a celor care dezvoltă proiecte imobiliare pe persoană fizică. Inițiativa breaking news în ultimele zile, privind plafonarea dobânzilor la creditele ipotecare reprezintă iarăși o ingerință nepermisă a statului într-un raport juridic privat între o bancă și un consumator. Oricum, dobânzile practicate azi în piață pentru creditele ipotecare sunt sub pragul valoric de 5,4 propus de inițiatorii acestui proiect. Este foarte mult populism, care pe termen lung va dăuna grav percepției și încrederii publice în PNL, într-un partid care trebuie să susțină necondiționat economia de piață care are mecanisme de reglare și autocontrol și care trebuie să se poziționeze împotriva ingerințelor statului în economie", a opinat Remus Borza.

PNL, politică populistă

Deputatul independent e de părere că pe scena politică din România, lupta se dă între două partide, pe principiul „care dă mai mult".

„E o întrecere socialistă între cine dă mai mult. Știm că PSD-ul a dat foarte mult pe zona bugetară în ultimii doi ani. Avem o creștere de cinci miliarde de euro anual pe cheltuieli de personal și asistență socială. PNL vine și plusează. Sunt șapte pagini în moțiunea celor de la PNL în care critică PSD pentru faptul că a dat prea puțin unor categorii socio-profesionale, în condițiile în care știm că salariile în sectorul public au crescut în ultimii doi ani cu peste 50% în vreme ce economia a consemnat o creștere de doar 11%. Într-o atare logică sau abordare populistă practicată, mai nou, și de un partid de dreapta nu facem altceva decât să falimentăm țara", a comentat Borza. 

 

Vezi AICI integral interviul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel