Plângere împotriva lui Alec Baldwin, după uciderea directoarei Halyna Hutchins. Cine a depus-o și ce acuzații aduce

Alec Baldwind / Foto: Captură Video Sky News Australia
Alec Baldwind / Foto: Captură Video Sky News Australia

A fost depusă o plângere împotriva lui Alec Baldwin, după uciderea directoarei  de imagine Halyna Hutchins.

Un tehnician prezent în momentul incidentului fatal de pe platoul de filmare a westernului Rust, când actorul Alec Baldwin a împuşcat-o accidental pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, a depus miercuri o plângere la Los Angeles pentru "neglijenţă" împotriva actorului, a companiei de producţiei şi a armurierului filmului, care la rândul său se declară victima unui "sabotaj", relatează Agerpres, citând AFP.

Serge Svetnoy, tehnicianul şef al echipei de filmare, se afla alături de Alec Baldwin pe 21 octombrie când acesta din urmă a folosit o armă despre care i se spusese că era inofensivă, în timpul unei repetiţii. Arma conţinea însă muniţie reală, iar glonţul a pătruns prin pieptul directoarei de imagine Halyna Hutchins şi apoi prin umărul regizorului Joel Souza.

Femeia în vârstă de 42 de ani a fost transportată cu elicopterul către un spital din Santa Fe, New Mexico, însă a murit din cauza rănilor.

Tehnicianul spune că a suferit "o suferinţă emoţională severă"



Svetnoy susţine în plângerea sa că a fost asurzit de zgomotul făcut de declanşarea revolverului, atât de aproape încât el susţine că a simţit reziduurile de pulbere pe faţă. Potrivit mărturiei sale, el s-a repezit către Halyna Hutchins să o ajute după ce acesta s-a prăbuşit şi şi-a pierdut conştiinţa. Tehnicianul spune că a suferit "o suferinţă emoţională severă".

"Nu a existat niciun motiv pentru ca un glonţ adevărat să fie în acea armă sau oriunde pe platourile de filmare la Rust", se arată în plângere.

"Prezenţa unui glonţ într-o armă reprezintă o ameninţare mortală pentru oricine se află în apropiere", continuă Svetnoy, acuzându-i de "neglijenţă" pe producători, inclusiv pe Alec Baldwin, şi pe toţi cei care au avut responsabilitatea armei şi care au omis să aplice "regulile de securitate elementare".

În plângerea depusă de Svetnoy sunt în special vizaţi asistentul de regie David Halls, care i-a înmânat pistolul lui Alec Baldwin informându-l că este inofensiv, şi armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care era responsabilă pentru armele de foc folosite de echipa de filmare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel