Plaja privată a reginei Victoria va fi deschisă publicului

Plaja privată a reginei Victoria a Marii Britanii va deveni accesibilă publicului din această vară, informează cotidianul britanic Daily Mail. Plaja se află pe Insula Wight, în sudul Regatului, și reprezintă locul unde Reginei îi plăcea să se relaxeze, departe de rigorile de la Curtea londoneză.

Autor: Luiza Chiroiu [caption id="attachment_207494" align="aligncenter" width="584"] Foto: dailymail.co.uk[/caption]

Povestea plajei începe în secolul al XIX-lea. Regina Victoria a cumpărat în 1845, împreună cu prințul Albert, Casa Osborne aflată pe Insula Wight. Prințul a dorit ca această construcție să fie în stilul Renașterii italiene, dar nu s-a bucurat decât zece ani de acest loc, el murind în 1861. Regina Victoria, în schimb, a continuat să-și petreacă aici vacanțele și după moartea prințului Albert, scrie Daily Mail.

Plaja din fața casei era preferată de către Regină pentru momentele pe care le putea petrece departe de Palatul Buckingham. Această plajă de pe Insula Wight este locul unde Regina a înotat pentru prima dată în mare, fapt despre care spunea că "a fost încântător, până în momentul în care am intrat cu capul sub apă; atunci, am crezut că mă sufoc."

Reginei Victoria îi plăcea să petreacă vacanțele împreună cu cei nouă copii ai săi, alături de care admira marea și aduna scoici.

Totodată, a fost restaurat și un cărucior de lemn, care era utlizat precum o cameră, unde Regina își schimba hainele. Acest cărucior era foarte popular în secolul XIX, el putând fi chiar rulat până la malul mării. Din această "încăpere". Regina ieșea direct în mare, pentru a înota.

Plaja va putea fi vizitată de către turiști începând cu 27 iulie, când va fi oficial deschisă publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel