Placido Domingo, ovaţionat la Festivalul de la Salzburg

Tenorul spaniol Placido Domingo, care a evoluat duminică la Festivalul de la Salzburg, a fost aplaudat şi ovaţionat în picioare la prima sa apariţie pe scenă de la publicarea unor acuzaţii de hărţuire sexuală care îl vizează, a informat presa austriacă, citată de AFP. 

'Triumf la Salzburg, ovaţii în picioare pentru Domingo în pofida afacerii Metoo', a titrat cotidianul regional Kleine Zeitung, la câteva ore după o reprezentaţie a operei 'Luisa Miller', în distribuţia căreia artistul de 78 de ani era cea mai aşteptată prezenţă. Pentru ziarul Salzburger Nachrichten, publicul i-a oferit tenorului Placido Domingo 'o ovaţie ostentativă', în contextul în care celebrul cântăreţ de operă se confruntă cu acuzaţii de hărţuire sexuală formulate de nouă femei, vizând acte de agresiune care ar data din urmă cu mai mulţi ani. În dorinţa de a oferi o imagine solidară, toţi artiştii din distribuţia acestei opere de Giuseppe Verdi s-au prezentat pe scenă înainte de începutul spectacolului 'şi au fost imediat aplaudaţi', în timp ce membrii orchestrei 's-au ridicat în picioare în acelaşi timp şi au fost salutaţi cu strigăte de bravo', a scris agenţia de presă APA. 'În acest fel, publicul din Salzburg şi-a arătat sprijinul pentru artist', a continuat agenţia austriacă. Potrivit fotografiilor publicate de presă, Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, s-a numărat printre spectatori.

Acuzaţiile împotriva lui Placido Domingo au determinat Opera din Los Angeles, unde Placido Domingo este director general din 2003, să anunţe o anchetă, iar două mari opere americane să anuleze spectacolele din distribuţia cărora făcea parte tenorul spaniol. Cu toate acestea, operele europene nu au anunţat nicio anulare a reprezentaţiilor pe care artistul urmează să le susţină în următoarele luni. Placido Domingo urmează să apară pe scenă miercuri în Ungaria şi, din nou, la Salzburg, pe 31 august. Directoarea Festivalului de la Salzburg a invocat prezumţia de nevinovăţie şi a estimat ca 'obiectiv nedrept şi iresponsabil, pe plan uman, să facă judecăţi definitive pe moment'. Legendă vie a operei, Placido Domingo, care în jumătate de secol de carieră a înregistrat peste 100 de albume şi a cântat de peste 4.000 de ori, este acuzat de opt cântăreţe şi o dansatoare, de comiterea unor gesturi nepotrivite şi sărutări forţate, începând cu sfârşitul anilor 1980. Artistul a descris aceste afirmaţii drept 'tulburătoare şi, aşa cum au fost prezentate, inexacte'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel