PERICOLELE ascunse într-o dietă sănătoasă

Toată lumea își dorește să aibă o alimentație sănătoasă, dar ritmul alert în care trăim nu prea ne permite acest lucru. 

Specialiștii recomandă o dietă bazată pe fructe și legume, fără grăsimi, dulciuri sau produse de panificație. Chiar dacă respectăm aceste condiții, trebuie să avem în vedere că sunt detalii care ne pot scăpa.

Dimensiunea porțiilor

Specialiştii recomandă consumul alimentelor din farfurii cât mai mici. Deşi oamenii consumă din ce în ce mai puţină energie pentru că sunt sedentari, consumul porţiilor de hrană se măreşte. Excesul duce la câteva kilograme în plus, lucru pe care nimeni nu și-l dorește.

Integrală sau îmbunătăţită cu fibre?

Aceste două concepte nu sunt sinonime. A rafina cerealele presupune pierderea a unei cantităţi foarte mari de vitamine, minerale şi fibre pe care le conţin. De aceea, pâinea albă, pastele sau orezul rafinat sunt mai puţin sănătoase. Specialiştii recomandă să alegeţi cerealele integrale şi nu pe cele rafinate.

[citeste si]

Sarea

O găsim în majoritatea alimentelor. O cantitate prea mare poate duce la boli grave. Experţii recomandă să alegeţi alimente fără sare sau cu o cantitate cât mai mică.

Etichetarea produselor

Ce înseamnă că o ciocolată este light? Legislaţia în ceea ce priveşte etichetarea corectă a produselor nu este cunoscută de publicul larg. În cazul în care numărul de calorii s-a redus cu cel puţin 30%, un produs poate fi etichetat drept light. Dar nu ştim dacă acest lucru înseamnă puţin sau mult, pentru că există posibilitatea că produsul original să fi fost foarte bogat în calorii, grăsimi şi zahăr, arată Consumer.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel