Paula Pîrvănescu, secretar de stat MMACA: Legea Francizei adoptată de Parlament, sprijin pentru antreprenorul român şi pentru companiile străine

Legea Francizei, adoptată miercuri în plenul Parlamentului, oferă un sprijin real atât antreprenorilor români, cât şi companiilor străine, prin transparentizarea procesului de deschidere a francizelor, a declarat joi secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), Paula Pîrvănescu, în cadrul Forumului de Afaceri România-Principatul Monaco.

'Chiar ieri plenul Parlamentului a adoptat Legea Francizei, ceea ce este un real sprijin pentru antreprenorul român şi bineînţeles pentru companiile de succes pentru întreaga lume, care îşi pot aduce francize acum, având legislaţie şi totul fiind transparent', a afirmat reprezentantul Ministerului pentru Mediul de Afaceri. Aceasta le-a transmis oamenilor de afaceri monegasci că România este în prezent una din cele mai atractive ţări europene pentru dezvoltarea de afaceri. 'În ceea ce priveşte relaţiile noastre de business, dintre România şi Franţa, pentru că relaţiile comerciale sunt dezvoltate prin Franţa, chiar dacă dumneavoastră (Principatul Monaco, n.red.) sunteţi separat, ne dorim în continuare să le creştem. România, după cum cunoaşteţi, este un prieten vechi, în primul rând în ceea ce priveşte relaţiile comerciale. În această perioadă România este una dintre cele mai bune destinaţii de business din Europa', a declarat Paula Pîrvănescu.

Ea a adăugat că Ministerul pentru Mediul de Afaceri este disponibil pentru consultanţă firmelor străine în toate etapele realizării unei afaceri. 'În ceea ce priveşte suportul nostru, InvestRomânia şi Ministerul pentrul Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat oferă în primul rând un sprijin direct investitorilor străini care vor să investească în România. Vă oferim consultanţă, de la prima discuţie în ceea ce priveşte dezvoltarea unei afaceri în România, până la implementarea proiectului şi suntem parteneri loiali în dezvoltarea oricărui business dezvoltat de orice investitor străin în ţara noastră', a declarat sursa citată. Aceasta a amintit că firmele străine care îşi mută activitatea în România sunt eligibile pentru sprijin financiar de la statul român de până la 37,5 milioane de euro.

'În România există o schemă de ajutor dezvoltată prin Ministerul de Finanţe, unde pragul minim este de 1 milion de euro, până la 37,5 milioane, unde o companie poate să depună solicitarea pentru primirea acestor bani în dezvoltarea unui proiect în orice domeniu privind serviciile sau producţie, şi aici, în primul rând, când vorbim de investitorii străini, înseamnă un sprijin financiar masiv privind relocarea afacerii la noi în ţară. Pe lângă această schemă de ajutor, mai există încă una: dacă o companie creează minimum 10 locuri de muncă, trebuie să menţină aceste locuri de muncă minim 2 ani de zile şi primeşte o reducere în ceea ce priveşte contribuţiile sociale pe o perioadă de doi ani, la un salariu minim de 500-600 de euro', a adăugat secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri.

De asemenea, Pîrvănescu i-a invitat pe oamenii de afaceri monegasci să se intereseze despre proiectele dezvoltate de Guvernul României prin Legea Parteneriatului Public-Privat. 'Pe lângă asta, aş dori să vă aduc în atenţie un lucru foarte important dezvoltat de Guvernul României, este Legea Parteneriatului Public-Privat: în momentul acesta Guvernul României are pregătite 36 de proiecte, acestea sunt proiecte în infrastructură rutieră, infrastructură feroviară, infrastructură socială şi de sănătate, energie, porturi şi aeroporturi.

Proiectele se pot dezvolta prin Legea Parteneriatului Public-Privat, Comisia Naţională de Prognoză are direct în subordine aceste proiecte, dacă sunteţi interesaţi', a adăugat Paula Pîrvănescu. Pe de altă parte, reprezentanta MMACA a precizat că Legea Incubatoarelor va fi adoptată în următoarea şedinţă de Guvern, iar această lege vine în sprijinul antreprenorilor, Guvernul dorindu-şi ca acceleratoarele de afaceri şi clusterele să funcţioneze şi să crească foarte bine în cadrul unui incubator. În cadrul Forumului de Afaceri România - Principatul Monaco, deschis joi la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), preşedintele Camerei, Sorin Dimitriu, şi Giullaume Rose, directorul executiv al Monaco Economic Board, au semnat acordul de cooperare între CCIB şi organismul economic monegasc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel