Pacienţii vor avea nevoie de trimitere ca să se interneze pentru analize

analize medicale
analize medicale

Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat că niciun   pacient nu se poate interna legal în spital doar pentru că vrea să-şi facă nişte analize, fără a avea bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist ori fără să plătească din buzunar internarea.

"Nici în prezent un pacient nu se poate interna legal doar pentru că vrea, fără a avea trimitere sau fără să plătească din buzunar internarea. În ultimii ani, din cauza lipsei suficiente de fonduri pentru ambulatoriu şi serviciile paraclinice, pacienţi cu nevoi reale de sănătate se vedeau nevoiţi să se interneze pentru a-şi efectua diverse analize. Prin fondurile pe care le-am previzionat pentru 2014 considerăm că astfel de situaţii nu se vor mai repeta. Pachetul de bază reglementează intrarea pacientului în sistem", a mai spus Nicolăescu.

Pe scurt, cei care vor să-şi facă anumite analize au nevoie de trimitere de la doctorul de familie. În schimb, cei care doresc să-şi facă analize fără a avea trimitere de la medicul de familie vor trebui să-şi plătească singuri aceste operaţiuni.

"Şi în prezent cei care doresc să-şi facă un set de analize fără a avea recomandare de la medicul de familie sau specialist îşi plătesc direct analizele. Dar nu se pot efectua analize de laborator sau imagistice fără recomandarea medicului, chiar dacă pacientul plăteşte, întrucât există anumite riscuri în cazul analizelor cu radiaţii", a explicat ministrul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel